Vágólapra másolva!
A dánok középpályása, a tavalyi Európa-bajnokságon szívmegállás miatt újraélesztett Christian Eriksen óriási gólt lőtt a horvátok elleni Nemzetek Ligája meccs második félidejében.

A dán válogatott közben biztosíthatta volna a részvételét az NL jövő júniusi négyes döntőjében, ehhez nyernie kellett volna Zágrábban, de nem járt sikerrel. A vb-ezüstérmes horvát csapat ugyanis 2-1-re győzött, és átvette a vezetést az 1. csoportban.

Eriksen óriási gólt lőtt Forrás: --Youtube

A második félidő 77. percében a Manchester United sztárjátékosa,

a tavalyi Eb-n szívrohamot kapó dán Christian Eriksen egy óriási gólt lőtt a horvátok kapujába.

A horvátok labdaeladása után a dán középpályás jobbal húsz méterről csavart a kapu jobb felső sarkába.

2021. június 12-én Christian Eriksen teljesen váratlanul összeesett a pályán a finnek elleni koppenhágai csoportmérkőzésen. A kiváló középpályásnak hirtelen megállt a szíve, és újra kellett éleszteni a pályán. Csapattársai - különösen a hősiesen viselkedő Simon Kjaer - példás magatartást tanúsítottak, és az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült megmenteni Eriksen életét.

A futballista hat napot töltött kórházban, majd szervezetébe szívritmus-szabályozót ültettek be, és úgy tűnt, fel kell hagynia az aktív labdarúgással, de végül a Manchester United csapatába igazolt.