Az Eb-döntő után halálos fenyegetéseket kapó focista lett az év játékosa az angol válogatottban

775817318 fbl Horizontal panoramic
Hungary's striker Callum Styles (C) vies with England's midfielder Bukayo Saka (R) during the UEFA Nations League, league A group 3 football match between England and Hungary at Molineux Stadium in Wolverhampton, central England on June 14, 2022. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Bukayo Saka, az Arsenal támadója lett az év legjobb focistája az angol válogatottban. Az elismerést rendhagyó körülmények között vette át az olaszok elleni Nemzetek Ligája-meccs előtt.

A 18-szoros válogatott csatár az angol csapat edzőközpontjában, a St. George's Parkban vette át az elismerést, amit a 2022-ben mutatott játékával érdemelt. A díjátadón egy csapat nagyon fiatal focista alaposan megizzasztotta a kérdésekkel.

Saka az olaszok elleni Nemzetek Ligája-találkozót megelőzően vette át a díjat, ami valahol elégtételt jelenthet számára a tavaly történtek után. Saka ugyanis éppen az olaszok elleni Eb-döntő tizenegyes-párbajában kihagyott büntetőjével került a figyelem középpontjába, amikor hibája után megannyi rasszista támadást, köztük nem egy halálos fenyegetést kapott.

Az A osztály 3. csoportjában az angolok 2 ponttal a negyedik helyen állnak a csoportot vezető 7 pontos magyar, a 6 pontos német és az 5 pontos olasz csapat mögött.

A pénteki program:
Németország - Magyarország 20:45
Olaszország - Anglia 20:45