Hiába igazolta le a Barcelona Lewandowskit, nem játszhat

Robert Lewandowski - Presentation FC Barcelona NurPhoto General news Soccer Soccer Match August 5 2022 5th August 2022 Barcelona Spain Robert Lewandowski Horizontal SPORT
Robert Lewandowski, with the president of FC Barcelona, Joan Laporta, during his presentation as a new player of FC Barcelona, in Barcelona, on 05th August 2022. -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem regisztrálhatja nyári szerzeményeit az FC Barcelona labdarúgó-csapata, döntött a La Liga.

A katalán sztárklub így hiába szerződtette sztárok sorát a nyáron, amíg nem tudja őket regisztrálni, addig nem léphetnek pályára hivatalos mérkőzésen. Azaz Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Koundé, Franck Kessié és Andreas Christensen is partvonalon kívülre kerül egyelőre. De ugyanígy jár Ousemane Dembélé és Sergi Roberto is, akiknek a megújított szerződését nem engedi regisztrálni a La Liga.

Robert Lewandowski izgulhat, hogy rendeződjön a Barca anyagi helyzete Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

A spanyol bajnokság jövő hétvégén indul, a Barca a Rayo Vallecanót fogadja, addig kellene újabb forrásokat bevonnia a klubnak, hogy meg tudjanak felelni a La Liga pénzügyi előírásainak, és egyensúlyba hozzák a kiadásokat a klub bevételeivel.

Az egyik megoldás az lehet, ha sikerül végre eladniuk a holland Frenkie de Jongot, akire talán vevő lenne a Manchester United, és ugyancsak pénzé tennék honfitársát, Memphis Depayt is. A Barca a héten 100 millió euróért adta el a Barca Studios nevű audi-video tartalomgyártó részlege 25 százalékát, ami egyelőre kevésnek tűnik. A jövőben ezért újabb eladások jöhetnek, mint a marketingjogokat kezelő cég, valamint a televíziós jogdíjak egy részének el- illetve átadása.