Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II 5. fordulójának zárómérkőzésén a Diósgyőr egy drámai mérkőzésen 4-3-ra kikapott a Pécs otthonában.

A bajnokságot két vereséggel és két győzelemmel kezdő Diósgyőr már az 5. percben előnybe került Farkas Dániel révén, azonban a 19. percben Szatmári Csaba utolsó emberként szabálytalankodott, így azonnali pirossal kiállította a bíró. Az emberelőnybe kerülő Pécs egy 11-essel egyenlített, majd a 24. percben fordított. A Diósgyőr két perc múlva egy szép fejessel 2-2-re módosította az állást, de a 36. percben egy szabadrúgás utáni pontos fejessel Tóth-Gábor Kristóf újra a hazai csapatot juttatta előnyhöz. A szünetben 3-2-re vezetett a PMFC.

A második játékrész elején egy hatalmas védelmi hibát góllal büntetett Lukács Dániel, megint 10 emberrel egyenlített a DVTK a gólgazdag meccsen. A 67. percben Eppel Márton ordító ziccert hagyott ki, amelyet azonnal meg is bosszult a Pécs. Harsányi egy megpattanó lövéssel megszerezte második gólját a meccsen, ismét a hazaiaknál volt az előny.

A Diósgyőr ezt követően még nagyobb bajba került, a csereként beálló Oláh Bálintot pár perccel a pályára lépése után azonnali pirossal kiállította a játékvezető talpalásért.

Kettős emberhátrányban már nem tudott csodát tenni a Diósgyőr, amely harmadszor kapott ki az NB II-ben, míg a meccset 4-3-ra megnyerő Pécs öt forduló után továbbra is veretlen.

Az NB II tabellája Forrás: nb2.hu