Vágólapra másolva!
A Konferencia-liga playoffjának visszavágóján a MOL Fehérvár 3-0-ra kikapott hazai pályán az 1. FC Kölntől, és 4-2-es összesítéssel kiesett a harmadik számú európai kupasorozatból. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a két vezetőedző, Michael Boris és Steffen Baumgart értékelte a látottakat.

A sajtótájékoztatón elsőként a Köln vezetőedzője, a meccs végén kiállított Steffen Baumgart mondta el a véleményét a mérkőzésről és a továbbjutásról.

"Számunkra világos volt, hogy mi lesz. A pontrúgásaink kiválóak voltak, ezekkel tudtunk az ellenfél fölé nőni. Jól játszottunk, sok helyzettel, a széleken próbáltuk megbontani a Fehérvár védelmét. Úgy vélem, teljesen megérdemelten jutottunk be a csoportkörbe" - mondta, majd a meccs végi incidenst érintő kérdésre is válaszolt.

Steffen Baumgartot kiállították a meccs végén Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Rolf Vennenbernd

"Viszonylag egyszerű volt a szituáció. Nem értettem egyet a játékvezető döntésével, amit az egyik bedobásnál ítélt.

árulta el Baumgart.

"A fiúk megihatnak egy-két sört, valószínűleg a szakmai stáb többet iszik majd. Az a lényeg, hogy megéljük a pillanatot, de holnap fogjuk igazán felfogni, mit értünk el ma" - tette hozzá a tréner a továbbjutás megünneplésére vonatkozóan.

A Köln edzője után a Fehérvár német trénere, Michael Boris válaszolt az újságírók kérdéseire.

"Mindenekelőtt gratulálok az ellenfélnek a csoportkör eléréshez.

Kíváncsi lettem volna, ha a kapus nem véd ilyen jól és hosszabbításra került volna sor, mire lettünk volna képesek. A végeredmény 0-3, egy lapra tettünk fel mindent. Csalódott vagyok, ugyanakkor büszke is" - összegzett a Vidi edzője.

Michael Boris csalódott volt, de egyben büszke is a játékosaira Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az Origo Sport kérdésére Michael Boris elmondta, az volt a terve az első félidőben, hogy szándékosan állnak be védekezésre, hogy inkább a Köln kockáztasson, hiszen eredménykényszerben volt a német csapat.

10 perc után gólt szereztek, a párharc kiegyenlítődött. A második félidőben eszközöltünk változtatásokat, de hamar megszerezték a második gólt. Sajnálom, hogy bizonyos párharcokat nem tudtunk megnyerni, volt jónéhány olyan szituáció, amikor mindig kölni játékos szerzett labdát" - mondta a 47 éves tréner.

Az NB I-ben általában többet lesz nálunk a labda, és ezekből a kupameccsekből azt is megtanultuk, hogyan csapjunk le a jövőben jobban a szabad labdákra" - zárta értékelését a Fehérvár vezetőedzője.