Drámai hosszabbítás után esett ki a norvég meglepetéscsapat a BL-ből

SPO fbl Horizontal
Bodo/Glimt's Lars-Jorgen Salvesen (L) and Dinamo Zagreb's Josip Misic (R) during the UEFA Champions League qualifying football match between Dinamo Zagreb and FK Bodo/Glimt in Bodo, Norway, on August 16, 2022. (Photo by Mats Torbergsen / NTB / AFP) / Norway OUT
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája playoff-körben a Dinamo Zagreb hosszabbítás után 4-1-re legyőzte a norvég Bodö/Glimt együttesét és bejutott a csoportkörbe. A Glasgow Rangers egy hatalmas védelmi hibát kihasználva 1-0-ra nyert a PSV Eindhoven otthonában és 3-2-es összesítéssel búcsúztatta a holland csapatot, a Köbenhavn pedig gól nélküli döntetlent játszott a Trabsonspor vendégeként, így az első meccsen megszerzett 2-1-es előnyét megtartva jutott BL-főtáblára.

A szerdai játéknapon az óriási siker kapujában álló norvég Bodö/Glimt 1-0-s előnyből várhatta a visszavágót a Dinamo Zagreb ellen. A horvát együttes hamar ledolgozta egygólos hátrányát, a 4. percben Orsic góljával megszerezte a vezetést. A 28. percben Amundsen kezéhez ért a labda a 16-oson belül, de nem kapott 11-est a Dinamo, amely a 35. percben Petkovic szenzációs góljával növelte előnyét és megfordította a párharcot. A horvát csatár a kapunak háttal állva gyönyörűen vette le a labdát, majd fantasztikus mozdulattal ollózta 11 méterről a hálóba. A második félidőben aktívan támadott a Bodö/Glimt, aminek a 70. percben meg is lett az eredménye, Gronbaek lapos lövése utat talált a Dinamo kapujába. A folytatásban is támadásban maradt a norvég bajnok, de a rendes játékidőben már nem változott az állás, jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás.

A ráadásban a Dinamo Zagreb játszott veszélyesebben, és Drmic hidegvérű góljával a 117. percben eldöntötte a továbbjutást a horvát sztárcsapat, majd Bockaj egy kontra után beállította a 4-1-es végeredményt.

A Bodö/Glimt közel volt ahhoz, hogy története során először szerepeljen a BL csoportkörében, végül ez nem jött össze, de az Európa-liga főtábláján ott lesz a norvég bajnok.

A PSV Eindhoven és az előző idényben Európa-liga-döntőig jutó Glasgow Rangers 2-2-es döntetlent játszott Skóciában, a párharc első mérkőzésén, így kiélezett csatára lehetett számítani. A 26. percben Lundstram lövése zúgott el a kapu mellett, a hajrá viszont a PSV-é volt, ám De Jong és Gakpo helyzetei is kimaradtak a szünet előtt.

A 60. percben hatalmasat hibázott a holland csapat védelme, amely egy könnyű góllal ajándékozta meg a Rangerst. A kapustól kapott passzt Ramalho nagyon rosszul vette át a 16-osnál, a szemfüles Tillman pedig Colakhoz játszott, aki közelről nem hibázott.

A hajrában a PSV nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de nem járt sikerrel, így a Rangers jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Óriási védelmi hiba előzte meg a Rangers gólját, ami BL-főtáblát ért a skótoknak Forrás: AFP/Olaf Kraak

A Köbenhavn 2-1-es előnyt harcolt ki a BL-playoff első meccsén a Trabzonspor ellen. A visszavágó első félidejében a török együttes futballozott fölényben, de nem tudott előnnyel vonulni a szünetre. A második félidőben is hasonló volt a játék képe, ám ekkor sem esett gól, így végül a dán csapat szurkolói örülhetettek a BL-csoportkör elérésének.

A párharcok győztesei a Bajnokok Ligája, a vesztesei pedig az Európa-liga csoportkörében szerepelhetnek. A BL-főtábla sorsolását csütörtökön, magyar idő szerint 18 órától Isztambulban tartják.

Eredmények, selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágók:
Dinamo Zagreb (horvát)-Bodö/Glimt (norvég) 4-1 (2-0, 2-1, 2-1), hosszabbítás után
Továbbjutott: a Dinamo Zagreb, 4-2-es összesítéssel.
PSV Eindhoven (holland)-Rangers FC (skót) 0-1 (0-0)
Tj.: a Rangers, 3-2-es összesítéssel.
Trabzonspor (török)-FC Köbenhavn (dán) 0-0
Tj.: a Köbenhavn, 2-1-es összesítéssel.