Visszatér Franciaországba az Arsenal rekordigazolása

775691338 TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL FULL LENGTH ACTION SPORT JUMPING
Arsenal's French-born Ivorian midfielder Nicolas Pepe controls the ball during the pre-season friendly football match between Tottenham Hotspur and Arsenal at Tottenham Hotspur Stadium in London on August 8, 2021. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A szezon hátralévő részében a francia élvonalbeli Nice labdarúgócsapatában szerepel Nicolas Pepe, az Arsenal történetének legdrágább igazolása.

Az Ágyúsok 2019-ben szerződtették az elefántcsontparti támadót 72 millió fontért a Lille-től, de a teljesítménye nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, 112 mérkőzésen 27 gól volt a mérlege. A 27 éves csatár alapember hazája válogatottjában, Mikel Arteta azonban sokszor csak csereként számított rá.

A szerződése 2024-ig szól Londonban, s a két klub - az Arsenal és a Nice - közötti mostani megállapodás nem is tartalmaz vételi lehetőséget.

Pepe - aki a százszázalékos teljesítménnyel Premier League-listavezető Arsenal egyik mérkőzésén sem lépett pályára a mostani idényben - legutóbbi Ligue 1-szezonjában 22 gólt szerzett és 11 gólpasszt adott a Lille színeiben. A Nice három forduló után nyeretlenül 16. a francia élvonalban.