A holland edzőlegenda egy mérkőzésre visszatér az ausztrál válogatotthoz

Guus Hiddink meets press for AFC U-23 Championship Thailand 2020 Qualifiers Malaysia Malaysian Kuala Lumpur AFC 2020 U-23 championship Thailand qualifiers
Head coach Guus Hiddink of China national under-23 football team attends a press conference for AFC U-23 Championship Thailand 2020 Qualifiers in Kuala Lumpur, Malaysia, 21 March 2019.
Vágólapra másolva!
A holland Guus Hiddink egy mérkőzésre visszatér a katari világbajnokságra készülő ausztrál labdarúgó-válogatotthoz.

Az ausztrál szövetség hétfőn közölte, hogy a 75 éves edző az új-zélandiak elleni találkozón erősíti majd a szakmai stábjukat és lesz Graham Arnold szövetségi kapitány segítségére. A találkozót szeptember 22-én, Brisbane-ben rendezik.

Arnold másodedzője, Rene Meulensteen abban az időpontban más feladatot végez majd el, vb-ellenfeleik közül a címvédő franciákat, valamint a dánokat térképezi fel. Az ausztrálok negyedik ellenfele Tunézia lesz a tornán, amely november 20-tól december 18-ig tart.

Guus Hiddink visszatér Forrás: Imaginechina/Simon Yap - Imaginechina/Simon Yap

Az edzőként tavaly nyugdíjba vonult Hiddink - utolsó csapata a curacaói válogatott volt - 2005 nyarától dolgozott az ausztrál válogatott szövetségi kapitányaként. Irányításával a 2006-os vb-n csoportjukból a brazilokkal együtt továbbjutottak - megelőzték a horvátokat és a japánokat -, majd a nyolcaddöntőben 1-0-ra kikaptak a későbbi vb-aranyérmes olaszoktól.

A holland szakember egyik segítője a mostani kapitány, Arnold volt. Utóbbi elmondta: izgatottan várja, hogy ismét találkozzanak és együtt dolgozzanak. Hozzátette, leginkább arra kíváncsi, hogy a mostani generáció tagjaira milyen hatást gyakorol majd egy olyan rutinos, sikeres edző jelenléte, mint Hiddink.