Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Mintegy másfél millió vendéget várnak Katarba, ahol 2022. november 20-án kezdődik el a labdarúgó-világbajnokság. Ugyanakkor összesen 175 ezer szálláshely áll rendelkezésre az Öböl-menti országban. A legújabb botrány most azért robbant ki, mert a helyi szervezők a focisták hozzátartozóitól horribilis összeget kérnek.

300 ezer angol font. Az közel 146 millió forint. Felfoghatatlan összeg.

Márpedig a katariak ennyit kérnek el egy apartmanért a világbajnokság idejére azoknak a játékosoknak a családtagjaitól, akik részt szeretnének venni a világbajnokságon.

Sokan régóta mondják, hogy a vb megrendezése meghaladja ennek az országnak a lehetőségeit, de ezekkel a kritikákkal soha senki nem törődött. A légitársaságok már hónapokkal ezelőtt az egekbe lőtték a repülőjegyek árait a világbajnokság idejére. A szokásos nyerészkedés mellett a két éven át tartó COVID-járvány miatt kieső bevételeket is így akarják kompenzálni. De amit most ezekkel a szállásárakkal kitaláltak, az túlmegy minden határon.

Szállásválsággal küzdenek Dohában Forrás: AFP/Mustafa Abumunes

Nem véletlen, hogy egyre többen gondolkodnak más megoldáson. A közelben fekvő Dubaj olcsóbb szállásokat kínál, de ez a lépés azért lenne macerás, mert minden egyes alkalommal át kell lépni az Emírségek és Katar határát. Mivel Katarban tényleg nagyon korlátozottak a szálláslehetőségek,

a tulajdonosok annyit kérnek, amennyit akarnak, vagy amennyit nem szégyellnek.

Márpedig - a jelek szerint - nem szégyellősek.

Ráadásul a különféle katalógusokban nem tüntetik fel az árakat - talán nem véletlenül. Azt csak a személyes egyeztetések során hozzák a leendő bérlő tudomására.

Dubajból rendszeres ingajáratokat indítanak a katari fővárosba Forrás: AFP/Karim Jaafar

A szállásválság megoldására az Emírségekből rendszeres és megfizethető ingajáratokat indítanak. Doha Dubajból szárazföldi úton is elérhető, a 654 km-es út hat és fél óra alatt tehető meg, de azt nem kell hangsúlyozni, hogy mindez mennyi kényelmetlenséggel jár majd azoknak, akik tényleg Dubajban laknak a vb idején.

Az sem véletlen, hogy a katari sivatagban beduin sátrakat állítanak fel,

hogy a szállásválságot valahogy enyhítsék.

Forrás

Mindent egy helyen az Eb-ről