Vágólapra másolva!
Az angol bajnokságban szereplő Aston Villa edzője, Steven Gerrard egészen fura dolgokért ad pénzbírságot a focistáinak.

A Liverpool legendás játékosa jelenleg az Aston Villa edzőjeként tevékenykedik. Nemrégiben nyilvánosságra került az angol edző által összeállított lista azokról a kihágásokról, melyekért pénzbüntetéssel sújtaná a klub futballistáit - derült ki a Sun oldaláról.

A reggeli edzésről való késés 500 fontba kerül egy játékosnak, ami még nem is tűnik szokatlannak. Ha azonban a csapat valamelyik tagjának születésnapja van,

és elfelejt tortát hozni a csapattársainak, az 50 font bírsággal járna az adott játékosnak.

100 font büntetés jár annak, aki a zuhanyzás után nem vesz fel papucsot az öltözőben.

Gerrard nagyon szigorú Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

Egy csapatmegbeszélésről való késés 200 fontjába kerül percenként (!) egy focistának. Ugyanez a penzum meccsnapokon 1000 fontra emelkedik. A pályán elkövetett felesleges szabálytalanságok és sárga lapok után 200 fontot kell kifizetnie egy adott játékosnak. Aki pedig piros lapot kap, annak négy héten át kell fizetnie a csapat ebédjét.

Aki a mezét a pályán hagyja edzés után illetve az étkezés után az evőeszközeit nem rakja el, annak 100 font a büntetése.

Szabálytanul parkolni sem érdemes az Aston Villa játékosainak, mert ez fejenként 100 fontba kerülhet nekik.

Emellett különböző tételek szerepelnek a listán: sérülés esetén délelőtt 10 óráig kell jelentkezni a csapatorvosnál, a meccsnapokon a klub hivatalos öltözékét kell viselni, vagy reklámmal kapcsolatos hivatalos rendezvényekről való késés. Ez utóbbiért 250 font büntetés jár az illetőnek.