Tíz másodperc alatt három kötényt osztott ki a Barcelona norvég sztárja - videó

Norway v Northern Ireland - European Women's Championship 2022 - Group A Group A European Women's Championship 2022 Final Tournament between Nor London on 07th July 2022 Horizontal
Caroline Graham Hansen of Norway during European Women's Championship 2022 Final Tournament Group A between Norway against Northern Ireland at St.Marys Stadium, London on 07th July , 2022 (Photo by Action Foto Sport/NurPhoto) (Photo by Action Foto Sport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A női labdarúgó Európa-bajnokság második, csütörtök esti mérkőzésén Norvégia 4-1-re verte Észak-Írországot. A találkozó számos történelmi pillanatot hozott.

A hagyományosan a kontinens legjobbjai közé tartozó skandinávok - meglepő, de - történetük során először nyertek Eb-meccsét két gólnál nagyobb különbséggel. A csapat támadósorának mindhárom nagy sztárja, az aranylabdás, Ada Hegerberg (Olympique Lyon), Guro Reiten (Chelsea) és Caroline Graham Hansen (FC Barcelona Femeni) is kivette a részét egy-egy gólból: előbbi kettő gólpasszal, míg utóbbi egy találattal. Hansennek ráadásul ez már a 9. gólja volt az északír válogatott ellen, ilyen sokat egyetlen más csapatnak sem lőtt. És kötényből sem gyakran oszt ki ő és más sem tíz másodpercen belül hármat, ahogy azt Graham megtette:

Északír részről is volt futballtörténelem: a brit csapat először vesz részt Európa-bajnokságon, így az góljukat szerző Julie Nelson hazája első Eb-találatát jegyezte.