Vágólapra másolva!
A Kisvárda 1-0-ra nyert a kazah Kairat Almati ellen csütörtökön a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjében, a második forduló visszavágóján, így kettős győzelemmel, 2-0-s összesítéssel jutott tovább a következő körbe. 

Török László csapata múlt héten csütörtökön az odavágón összességében végig fölényben játszott Almatiban, helyzete is több volt, végül Jasir Asani 82. percben szerzett találatával került előnybe a hazai visszavágóra.

A nemzetközi porondon újonc magyar együttes - amely így az első meccsét játszotta hazai pályán - az Odincov - Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni - Karabeljov, Ötvös - Asani, Makowski, Navrátil - Mesanovic összeállításban kezdte a találkozót.

Az összecsapás elején nagy hazai helyzeteket láthatott a kisvárdai közönség, de vagy hiba csúszott az utolsó passzokba, vagy Usztyimenko tudott védeni. A 14. percben Asani mehet ziccerben kapura, de Mesanovichoz passzol a lövés helyett, méghozzá nagyon rosszul. Mesanovicot leütközte a vődője, de a játékvezető szerint ez nem ért büntetőt. Nem sokkal később Susenacsev került jó helyzetbe, de a közeli próbálkozását Odincov védte.

A 27. percben máris cserélt a Kajrat, Ulsin helyére Uszenov állt be, de sok változást ő sem tudott hozni a kazah csapat játékába.

Jasmin Mesanovic szerzett vezetést a Kisvárdának Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Sokáig úgy tűnt, hogy hiába voltak meg a lehetőségek, nem esik gól.

A 39. percben azonban megszerezte a vezetést a Kisvárda: labdaejtés után Ötvös gyorsan előrelötte a labdát, Jasmin Mesanovic pedig senkitől sem zavartatva fejelt a hálóba (1-0).

Az első félidő hátralévő idejében nem esett újabb gól, így a magyar csapat 1-0-s vezetéssel, összesítésben kétgólos előnnyel mehetett a szünetre.

A második játékrészt is jobban kezdte a Kisvárda, a Kajrat nem tudott feljebb kapcsolni, így nem is forgott veszélyben a magyar csapat továbbjutása. Az 57. percben volt egy kis kavarodás a Kisvárda tizenhatosán belül, de szerencsére nem jutott lövéshez a Kajrat.

A kisvárdai Jaroslav Navrátilt nehezen tartották a kazahok Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Fél órával a találkozó előtt mindkét edző cserékkel próbált frissíteni a csapatán, de szerencsére a Kajratban továbbra sem volt meg az átütő erő, a Kisvárda kiválóan tartotta a magabiztos előnyét. A 67. percben

egy kontra végén Mesanovic szerezhetett volna újabb gólt, de Usztyimenko szépen védett a 14 méteres lövés után, majd Ötvös emelt kapu fölé. Nem sokkal később Navrátil esett nagyot a védője melett a tizenhatoson belül, de ez sem ért büntetőt a ciprusi Theulinál.

A 77. percben Usztyimenko és Ötvös kakaskodott egy kicsit - a vendég kapus nehezen viselte, hogy a magyar játákos az ütközést követően lent maradt a földön, és a lábával próbálta felállásra sarkallni -, amely után mindkét csapat játékosai azonnal ott teremtek. Hamar megnyugodtak azonban a kedélyek, és jöhetett a meccs utolsó tíz perce.

A 87. percben egy lendületes támadás végén

Camaj találta telibe hét méterről a felső lécet,

a Kisvárda az utolsó pillanatokban is ment előre az újabb gólért. Újabb találat azonban már nem esett, így a Kisvárda 1-0-ra nyert, és 2-0-s összesítéssel jutott tovább.

A Kisvárda a következő körben Molde együttesével találkozik majd. A norvég csapat is kettős győzelemmel, 6-2-s összesítássel jutott tovább a svéd Elfsborg ellen.

Konferencia-liga, 2. forduló, visszavágó
Kisvárda Master Good–Kajrat Almati (kazah) 1-0 (1-0) - összesítésben: 2-0
Gólszerző: Mesanovic (39.)

Kisvárda: Odincov - Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni - Karabeljov, Ötvös (Lucas, 82.) - Asani (Camaj, 72.), Makowski (Melnyik, 58.), Navrátil (Czérna, 72.) - Mesanovic (Ilievszki, 72.).
Kajrat: Usztyimenko - Szadibekov, Vaszin, Bagnack (Kaszabulat, 76.) - Asztanov, Krahkovszkij, Ulsin (Uszenov, 27., Svirev, 61.), Kejler - Joao Paulo, Susenacsev, Aljkulov (Tkacsenko, 76.).