Haaland mindent kihagyott, a Liverpool nyerte az angol Szuperkupát - videó

fbl Horizontal, Liverpool, Manchester City, Community Shield
Liverpool's English defender Trent Alexander-Arnold celebrates after scoring his team first goal during the English FA Community Shield football match between Liverpool and Manchester City at the King Power Stadium in Leicester on July 30, 2022. (Photo by Nigel Roddis / AFP)
Vágólapra másolva!
A leicesteri King Power Stadionban vívta egymással a bajnok Manchester City és az FA Kupa-győztes Liverpool szombaton az angol Szuperkupát, azaz a Community Shieldet. Az első félidőben Trent Alexander-Arnold szép góljával került előnybe Jürgen Klopp csapata. A második játékrészben a góllal debütáló Julian Álvarez egyenlített, majd Mohamed Szalah szerzett újra vezetést, végül Darwin Núnez állította be a 3-1-s végeredményt, így a Liverpool emelhette magasba a kupát. 

Azt már a mérkőzés előtt lehetett tudni, hogy a Liverpool a kapus Alisson és a csatár Diogo Jota sérülés miatt kihagyják a mérkőzést, míg a másik oldalon Pep Guardiola Aymeric Laporte játékára nem számíthatott.

A Liverpool az Adrian - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - J. Henderson, Fabinho, Thiago - Szalah, Firmino, L. Díaz., míg a City az Ederson - Walker, Días, Aké, Cancelo - Rodri, B. Silva, De Bruyne - Mahrez, Haaland, Grealish összeállításban kezdte a találkozót. Az új sztárigazolások közül a PL-címvédőnél tehát Erling Haaland ott van a kezdőben, a Poolnál viszont Darwin Núnez csak a kispadon kapott helyet.

Az első percekben remekül kezdett a Liverpool, de a vezetést nem sikerült megszereznie. Az első negyedóra gól nélkül ért véget, majd a folytatásban is Jürgen Klopp csapatának az akarata érvényesült.

A Pool-fölénynek a 21. percben lett meg az eredménye, amikor szép Liverpool-támadás végén Szalah passzolt jobbról a tizenhatoson álló Alexander-Arnoldnak, aki gyönyörűen tekert a jobb sarokba.

A kapott gólt követően váltott a City, előbb Mahrez próbálkozásánál, majd Haaland közeli lövésénél védett szépen Adrian. A hátralévő időben is ment előre becsülettel Pep Guradiola csapata, de a visszaálló Livepool jól tartotta az eredményt, így egygólos előnnyel mehetett a szünetre.

Trent Alexander-Arnold volt az első félidő hőse Forrás: AFP/Nigel Roddis

A második félidőben bekezdett a City, de a befejezésekben továbbra is gondban volt a manchesteri csapat. Pedig ekkor már tíz kapura lövése volt a Guradiola-csapatnak, ebből öt el is találta Adrian kapuját. A Pool egyszer talált kaput, abból be is talált.

Az 59. percben bemutatkozott a Liverpoolban Darwin Núnez, a Citynél Julian Álvarez. Előbbi öt perccel később ziccert is rontott,

az uruguayi támadó Szalah passza után nagy helyzetben Edersonba lőtte a labdát.

A 70. percben jött az egyenlítés, még ha először nem is lehetett ünnepelni, mert a találatot sokáig nézte a VAR: végül Pawson új döntött érvényes volt

a csereként beálló Julian Álvarez találata, aki a Foden lövése utána kipattanó labdát kotorta be közelről a hálóba.

Julian Álvarez góllal debütált Forrás: AFP/Nigel Roddis

Azonban itt még nem volt vége a gólok sorának, a Liverpool gyorsan visszavette a vezetést: a 81. percben Szalah beadása után

Núnez fejelt közelről, rá Días kezére, a játékvezető megnézte az esetet és büntetőt ítélt, amlyet Mohamed Szalah értékesített a 83. percben.

A 92. percben Haaland gólt lőtt, de a labda már előtte kint volt, így nem tudott egyenlíteni a City. Sőt, a 93. percben Darwin Núnez állította be a végeredményt.

Az uruguayi támadó Robertson labdáját bólintotta a kapuba.

A találkozó hátralévő kis idejében újabb találat már nem esett - Haaland még egy ziccert kapufára bombázott -, így a Liverpool 3-1-re legyőzte a Manchester Cityt, és elhódította a Community Shieldet.

Angol Community Shield
Liverpool-Manchester City 3-1 (1-0)
Leicester, King Power Stadion. V.: Pawson
Gólszerző: Alexander-Arnold (21.), Szalah (83., büntető), D. Núnez, ill. J. Álvarez (70.)

Liverpool: Adrian - Alexander-Arnold (J. Milner, 74.), Matip, Van Dijk, Robertson - J. Henderson (Elliott, 73.), Fabinho, Thiago (Keita, 85.) - Szalah (C. Jones, 96.), Firmino (Núnez, 59.), L. Díaz (F. Carvalho, 90).
Manchester City: Ederson - Walker, Días, Aké, Cancelo - Rodri, B. Silva, De Bruyne (Gündogan, 73.) - Mahrez (Álvarez, 58.), Haaland, Grealish (Foden, 58.).