Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa Konferencia-liga selejtezőkörének második fordulójában a Kisvárda 1-0-ra nyert a kazah Kairat Almati vendégeként.

Az NB I-ben ezüstérmes a Kisvárda újoncnak számít a nemzetközi kupákban, és azonnal egy távoli mérkőzéssel kezdett, mivel a kazah Kairat Almati vendége volt. A Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában a kazah bajnokot, a Tobolt végül könnyedén búcsúztatta, de a hosszú utazás és a négyórás időeltolódás miatt idegenben alaposan megszenvedett az ellenfelével, s vélhetően hasonlót tapasztal majd a Kisvárda is.

A Kairat Almati jelenleg hatodik hazája bajnokságában, egy ízben már találkozott magyar csapattal, 2006-ban a Fehérvár jobbnak bizonyult nála idegenben szerzett több góllal.

A Kisvárda remekül kezdte a meccset, és már a negyedik percben megszerezhette volna a vezetést. Egy jobb oldali szögletre a nyáron igazolt Dominik Kovacic robbant be, 12 méterről a jobb alsó irányába fejelt, de Usztyimenko óriás bravúrral védeni tudott.

Ezt követően teljesen kiegyenlített játék folyt az első félidőben, de a Kisvárda sokkal veszélyesebb kontratámadásokat vezetett, és egy ilyenből a 37. percben majdnem megszerezte a vezetést. Jaroslav Navratil kapott egy átadást a jobb oldalon, a tizenhatos jobb sarkánál megcsinált egy befele cselt majd a jobb felső irányába tekert, de a lövése néhány centivel elkerülte a kaput, így a csapatok gólnélküli döntetlennel mehettek a szünetre.

A Kisvárda veszélyesebben játszott az első félidőben, mint a kazah csapat Forrás: kisvardafc.hu

A második félidőt is jobban kezdte a Kisvárda, és az 58. percben újabb gólszerzési lehetősége volt. Egy 23 méteres szabadrúgáshoz Ötvös Bence állt oda, de a tekerése az oldalhálót súrolva kapu mellé ment. A folytatásban is a Kisvárda akarata érvényesült, a kazah csapat semmiféle veszélyt nem jelentett a szabolcsi együttes kapujára.

A 82. percben aztán megszerezte a vezetést a Kisvárda.

A brazil Matheus Leoni kapu elé belőtt labdáját Jasir Asani vette le kapunak háttal, az albán támadó befordult, majd 12 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

A bekapott gól után a kazah csapat sebességet váltott és elkezdett rohamozni, a Kisvárda védelme azonban jól zárt, így a hajrában az eredmény már nem változott. A szabolcsi csapat ezzel megnyerte története első európai kupameccsét, a nyáron kinevezett Török László pedig győzelemmel mutatkozott be a Kisvárda kispadján.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Kairat Almati (kazah)-Kisvárda Master Good 0-1 (0-0)
Almati, v.: Peter Kjaesgaard (dán)
Almati: Usztyimenko - Asztanov, Vaszin, Bagnack, Kurgin (Kasszabulat, 63.) - Ulsin (Adakhadzsiev, 74.), Szadibekov (Usszenov, 74.), Krahovszkij (Svirev, 84.) - Kanté, Joao Paulo, Aljkulov (Susenacsev, 63.)
Kisvárda: Odincov - Hej, Kravcsenko, Kovacic, Peteleu (Leoni, 16.) - Ötvös (Czérna, 86.), Karabeljov - Navrátil (Melnyik, 71.), Makowski, Camaj (Asani, 71.) - Mesanovic (Ilievszki, 86.)
gólszerző: Asani (82.)
sárga lap: Asztanov (53.), illetve Leoni (39.), Ötvös (74.), Asani (82.)

A visszavágókat egy hét múlva rendezik, a magyaroknak három párharcot kell nyerniük a csoportkörbe jutáshoz.