Buffon a visszavonulásáról és a valaha volt legjobb játékostársairól is beszélt

Gianluigi Buffon, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo
TOPSHOT - Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) shares a light moment with Juventus's Italian goalkeeper Gianluigi Buffon (C) and Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (C/L) as they wait ahead of the awarding of the title of "Best Men's Player in Europe" at the conclusion of UEFA Champions League group stage draw ceremony in Monaco on August 24, 2017. (Photo by VALERY HACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
A világbajnok kapus egy sajtótájékoztatón válaszolt a karrierjét érintő kérdésekre. A negyvennégy éves olasz játékos a nevelőegyesületénél kezdi meg a 2022-23-as szezont is, ami lehet, hogy távolról sem az utolsó lesz neki.

Noha két szezonon át együtt játszott a Juventusban Cristiano Ronaldóval is, Gianluigi Buffon számára nem egyértelmű, hogy a portugál klasszis a legjobb játékos, akivel valaha egy csapatban futballozott, az öt legjobb nem olasz labdarúgó között azonban ott van a Manchester United sztárja is.

„Soha nem játszottam együtt Messivel, ezért nem tudok válaszolni. A bajnokok az öltözőben is azok, így a futballtudása mellett az emberi tulajdonságait is ismernem kellene – válaszolta Buffon arra az újságírói kérdésre, hogy Lionel Messit vagy Cristiano Ronaldót tartja jobb játékosnak. –

Igazságtalan Pelét, Maradonát vagy Crujiffot összehasonlítani."

2017-ben Messi, Buffon és Ronaldo is a legjobb négy között zárt az Aranylabda-szavazáson Forrás: AFP/Valery Hache

Amikor a média képviselői arra kérték Buffont, hogy nevezze meg az öt legjobb olasz és nem olasz labdarúgót, akikkel valaha egy csapatban futballozott, a következőket felelte:

A 2006-ban világbajnoki címet szerző kapus említést tett arról is, hogy a németországi vb-t megelőző szezonban elvett trófeája miatt a Juventusszal 12 (valójában 11) helyett csak 10 első osztályú bajnoki címet szerzett. 2001 és 2021 között volt a rekordbajnok tagja – igaz, közben egy évig a Paris Saint-Germain csapatát is erősítette. Buffon tavaly igazolt át ahhoz a másodosztályú Parmához, ahol a pályafutása első éveit töltötte, és a 176-szoros válogatott a folytatásban sem véli úgy, hogy az életkora miatt abba kellene hagynia a profi labdarúgást.

Tíz évet töltöttem a Parmában, majd húszat a Juventusban. Tíz éve gondolkodom a visszavonuláson, de mindig a folytatás mellett döntök. Fontos tapasztalatokat szereztem, amik segítenek eligazodni a futball világában, de nem biztos, hogy ebben a világban maradok a visszavonulás után is. Talán mást is kipróbálhatnék."