Vágólapra másolva!
A gólkirályi cím nem szerepel a céljai között, Gazdag Dániel, a Philadelphia Union magyar válogatott labdarúgója ugyanakkor csapatát akár a végső győzelemre is esélyesnek tartja az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS).

A korábbi kispesti középpályás hétfőn az M1 aktuális csatornának adott interjút, azt követően, hogy a legutóbb fordulóban a Philadelphia az ő góljával diadalmaskodott az Orlando City otthonában. Gazdagnak ez volt a 10. találata az idényben, ezzel ő lett a klub történetének első középpályása, aki elérte ezt a számot.

A 26 éves játékos elmondta, előzetesen nem tudta, hogy egy ilyen mérföldkő előtt áll, a találkozót követően azonban "figyelmeztették" a sajtósok, a társaktól pedig rengeteg gratulációt kapott. Hozzátette, ugyan előkelő helyen van a góllövőlistán -

holtversenyben jelenleg a hetedik, az élen Sebastián Driussi és Valentín Castellanos 13-13 góllal áll

-, de középpályásként nyilván ez a cím nem szerepel a céljai között.

Gazdag Dániel (balra) és a Philadelphia Union is szárnyal az idényben Forrás: Twitter/Philadelphia Union

A 15-szörös válogatott futballista megjegyezte, a sorozatban négy sikernél járó keleti éllovas Philadelphia Union remek formában van, összeállt a csapat, támadásban és védekezésben egyaránt. A gárda eddig mindössze 15 gólt kapott és a célja, hogy megjavítsa a 27-es ligarekordot a hátralevő 12 fordulóban.

Gazdag a magyar válogatott színeiben a Nemzetek Ligájában legutóbb az angolok otthonában aratott 4-0-s siker alkalmával gyönyörű gólt szerzett a Wembley Stadionban: "Az angol meccs után óriási önbizalommal tértem vissza ide, ez nemcsak nekem, hanem az egész Magyarországnak egy nagy siker volt, tudtam ebből építkezni.