Vágólapra másolva!
A Ferencváros hazai pályán balszerencsés és fájó vereséget szenvedett a szlovák bajnok Slovan Bratislavától a Bajnkok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén. A 2-1-es eredmény nem tragédia, de rendkívül nehéz dolga lesz a magyar bajnoknak a július 27-i pozsonyi visszavágón.

A Ferencváros edzője, Sztanyiszlav Csercseszov érhetően nem volt jókedvében a lefújás után tartott sajtótájékoztatón.

"Így döntött a vezetőedző" - felelte arra a felvetésre, hogy a hajrában, amikor a Slovan megfordította a mérkőzést, a Fradi három legértékesebb játékosa, Laidouni, Tokmac és Traoré már nem volt a pályán.

"Ők már az előző meccset sem játszották végig. Traoré egyébként két napot nem tudott egymás után edzeni, teljesen indokolt volt a cseréje" - fejtette ki a Fradi edzője.

"Sajnos vesztettünk ma, ilyen a foci, a futball istenei ma mást akarta, mint, amit elterveztünk. Van még egy visszavágó, kielemezzük a mai meccset, és felkészülünk. Az első öt percet leszámítva egyébként elégedett lehetek a játék képével, jobban játszottunk, és a visszavágón minden esélyünk megvan, hogy a magunkra javára fordítsuk a mérkőzést" - tekintett előre Csercseszov.

A Fradi-szurkolók is bíznak a továbbjutásban Fotó: Csudai Sándor - Origo

A hajrában kapott két gólról a Fradi edzője elmondta, hogy nem érezte, hogy gondok lennének a csapattal.

"Talán alábbhagyott a koncentráció, azt elismerem, hiszen az első gólt pontrúgásból kaptuk. De ez benne van a fociban. Az én dolgom most az lesz, hogy a lehető legjobban felkészítsem a csapatot a visszavágóra. Alapvetően készen álltunk a mérkőzésre, pontosan tudtuk, hogy mire számíthatunk, de csak ismételni tudom, magam, ilyen a futball."

Voltak labdavesztések, amiket ki tudott használni az ellenfél, mondta Csercseszov, aki azt is elárulta, hogy az öltözőben csupán annyit mondott a játékosainak, hogy nem dőlt még el a párharc, és csütörtökön 9.30-kor találkoznak az edzésen.