Az Arsenal újabb sztárjátékost igazolt a bajnok Manchester Citytől

fbl Horizontal
(L-R) Manchester City's Dutch defender Nathan Ake, Manchester City's Portuguese defender Joao Cancelo and Manchester City's Ukrainian midfielder Oleksandr Zinchenko begin an open-top bus parade through the streets of Manchester in north-west England on May 23, 2022, to celebrate winning the 2021-22 Premier League title. - Manchester City's latest Premier League title triumph established the champions as a burgeoning dynasty. City's fourth title in five seasons is arguably the greatest achievement of Guardiola's glittering career as he found a way to hold off Liverpool's relentless challenge by one point. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Arsenal leigazolta az angol bajnok Manchester City ukrán balhátvédjét, Olekszandr Zincsenkót.

Az észak-londoni csapat hetek óta azon dolgozik, hogy igazoljon egy balhátvédet. Az első számú célpont az Ajax játékosa, Lisandro Martínez volt. Azonban a Manchester United is beszállt az argentin válogatott játékosért folytatott licitháborúba, végül a holland klub a United ajánlatát fogadta el, Martínez pedig a korábbi edzője, Erik tan Hag miatt is a manchesteri klubot választotta.

Az Arsenalnak így új célpontot kellett keresnie, aki nem más, mint a Manchester City ukrán válogatott balhátvédje, Olekszandr Zincsenko. A 25 éves ukrán hátvéd már négy bajnoki címet nyert a Manchester Cityvel, de korántsem számított alapembernek Pep Guardiola csapatában.

Olekszandr Zincsenko az idei szezonban 28 meccsen öt gólpasszt adott Forrás: AFP/Oli Scarff

Az Arsenal 30 + 2 millió fontot fizetett a Manchester Citynek Zincsenkóért, aki négyéves szerződést kötött az észak-londoni klubbal. Az átigazolást nagyban segítette, hogy az ukrán játékos 2016 és 2019 között együtt dolgozott a Manchester Citynél az Arsenal jelenlegi edzőjével, Mikel Artetával, aki korábban Guardiola segítőjeként kezdte a szakmát.

„Nagyon örülünk, hogy Alex hozzánk igazolt. Személyesen is nagyon jól ismerem, és a Manchester Citynél töltött időszakom óta követtem őt.

Alex nagyszerű emberi tulajdonságokkal és karakterrel rendelkezik" - nyilatkozta az új szerzeményről Mikel Arteta, az Arsenal edzője.

Az Arsenal július elején már leigazolta a brazil válogatott Gabriel Jesust a Manchester Citytől. A támadó pedig elmondta, hogy több klubtól is komoly ajánlatokat kapott, de azért választotta az Arsenalt, mert Arteta nagy hatással volt rá a manchesteri munkássága alatt.