Vágólapra másolva!
Letartóztatták a korábbi horvát válogatott focistát, Jurica Vuckót, aki egy utánpótlástornán részegen sértegette és megfenyegette a rivális Dinamo Zagrab edzőjét, valamint az ellenfél játékosait.

Sajtóhírek szerint a botrányos eset vasárnap este történt, amikor a Hajduk Split és a Dinamo Zagrab utánpótlás csapatai összecsaptak Trogirban a Dalmácia-Kupa nevezetű tornán. A Slobodna Dalmacija beszámolója szerint a korábbi négyszeres horvát válogatott focista részegen letolta a nadrágját a Dinamo Zagreb 13 éves játékosai előtt és sértegetni kezdte a gyerekeket, akiket a hírek szerint a kispadnál lévő tárgyakkal meg is dobált. A 45 éves Vucko ezt követően sem tudta fékezni indulatait, a szülőket és a zágrábi csapat edzőjét is sértegette és megfenyegette. A megbotránkoztató viselkedése miatt a szülők kihívták a rendőrséget, akik végül letartóztatták. A Hajduk Split egykori játékosának vérében 1,6 ezrelék alkoholt mértek.

Vuckot hétfőn szabadon engedték, de szeméremsértés miatt vádat emeltek ellene. Nem ez volt egyébként az első botránya, 2014-ben egy hónapra felfüggesztették, amiért sértegette a bírót.

A Hajduk Split egykori játékosa részegen balhézott egy utánpótlástornán Forrás: Paun Paunović/Cropix

Jurica Vucko a Hajduk Splitnél kezdte pályafutását, ahol 1995 és 2000 között több mint 100 meccsen lépett pályára, de a Spanyolországba az Alaves és a Salamanca csapataiban is játszott. A horvát válogatottban négyszer szerepelt. Aktív pályafutása végeztével a Hajduk és a görög PAOK másodedzője is volt, jelenleg pedig a spliti csapat utánpótlásában tevékenykedik.