Hihetetlen részletek derülnek ki a párizsi BL-döntő botrányával kapcsolatban

Stade de France, meccs, futball, labdarúgás, UEFA-bajnokok ligája, szurkolók, Párizs, várakoznak, bejutás, kerítés
This grab taken from an AFP video shows the police intervening as fans climb the fence of the Stade de France before the UEFA Champions League final football match between Liverpool and Real Madrid at the Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, on May 28, 2022. (Photo by Maryam EL HAMOUCHI / AFP)
Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő dolgok kerültek napvilágra azon a meghallgatáson, amelyet a párizsi Bajnokok Ligája döntő előtti botrány kapcsán hívtak össze. Liverpool polgármestere szerint a francia rendőrök csak növelték a bajt. A város első emberét a BL-döntő előtt kirabolták.

Steve Rotheram, Liverpool polgármestere a meghallgatáson azt mondta hogy ami Párizsban történt, az rémálom volt mindenkinek. Szerinte a baj akkor kezdődött, amikor a szurkolók egy része elkezdett átmászni a kerítésen. Ugyanakkor sok drukkernek vagy nem volt jegye, vagy eleve hamis belépőkkel érkeztek a francia fővárosba.

Ebben a kaotikus helyzetben jelentek meg azok a francia bűnözői csoportok, amelyek bántalmazni kezdték a szurkolókat. A liverpooli polgármestert is kirabolták.

Steve Rotheram azt mondta, hogy a francia rendőrség meg sem próbálta megfékezni a zavargásokat.

mondta a politikus.

A meghallgatáson Didier Lallement, a helyi rendőrség vezetője azt mondta, hogy senkit sem sajnál, aki a szurkolókra kifújt könnygáz miatt szenvedett. "Nem volt más lehetőség, be kellett vetni a könnygázt" - mondta a rendőr. "Csak így lehetett visszaszorítani a tömeget" - tette hozzá. A liverpooli polgármester szerint ez egy téves és hazug érvelés volt.

A meghallgatáson az is kiderült, hogy a BL-döntő után valakik törölték a Stade de France körüli térfigyelő kamerák videóit.

Forrás