Vágólapra másolva!
A Vasas labdarúgócsapata tárgyalásokat folytat a tavaly még a német Bundesligában futballozó, tavasszal Cipruson szereplő Novothny Somával.

A Nemzeti Sport értesülései szerint a Vasas szeretne egy középcsatárt szerződtetni a 37 éves Feczesin Róbert mellé, és az egyik kiszemelt a nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező, a 28. életévét a napokban betöltő Nopvothny Soma, aki átigazolási díj nélkül távozhat a ciprusi Anorthoszisztól. Állítólag a felek között már megkezdődtek az egyeztetések.

A magyar csatár a Bundesligában is játszott Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / Ralf Ibing /firo Sportphoto/Ralf Ibing

Novothny az előző idényt még a német élvonalba tavaly feljutott Bochumban kezdte, a Bundesligában hat meccsen egy gólt szerzett, majd télen a ciprusi Anorthosziszba szerződött, melynél 16 bajnoki mérkőzésen kétszer talált a kapuba. A csatár Magyarországon legutóbb, 2020-ban az Újpestben játszott, de korábban megfordult Diósgyőrben is.

Géresi Krisztián után Novothny lehetne a Vasas második nyári szerzeménye, a lehetséges távozókkal kapcsolatos hír, hogy a szintén támadó Balajti Ádámot kölcsönadhatja a klub, de Terbe Botondtól, Szatmári Lórándtól, Vernes Richárdtól, Kleisz Márktól és Novothny érkezése esetén Bobál Gergelytől is megválhat a Vasas.