A magyar válogatott miatt is hangrobbanás lesz este Wolverhamptonban

fbl Horizontal
The empty granstand basks in the early eveing sunshine ahead of the English League Cup second round football match between Wolverhampton Wanderers and Stoke City at the Molineux stadium in Wolverhampton, central England on September 17, 2020. (Photo by Catherine Ivill / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Ünnepre készülnek Wolverhamptonban, hiszen az olaszok elleni után újabb Nemzetek Ligája-meccset rendezhet a városi, Molineux Stadion. Az olaszok ellen zárt kapuk mögött játszott a hazai csapat, de kedd este biztosan megtelik a 31 ezer fő befogadására alkalmas, igazi tradicionális angol aréna. A városban egyelőre minden csendes, de estére ez bizonyosan megváltozik majd,

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Wolverhamptonból.

A hétfő este és a kedd délelőtt is már-már furcsa nyugalomban telt a Birmingham melletti kisvárosban. Wolverhampton utcái olyanok, mintha megállt volna az idő. És nem az ódon, régi épületek miatt. Hétfő este a belvárosban felüdülés volt akár egy-egy gyalogost is látni, olyan érzése volt az embernek, mintha visszacsöppent volna a covid miatti lezárások idejére. Az utcák mindenhol feltúrva - állítólag a belváros új, sétálóutcás része épül - , a legtöbb hely zárva, emberek pedig alig.

A stadion, köszönhetően annak, hogy még a 19. század végén épült, nem szorult ki a város központjából, mint a mai modern arénák többsége.

A Wolves stadionja a belvárost körül ölelő körgyűrű túloldalán van, gyakorlatilag pár perc sétára a belvárostól.

A Molineux elhelyezkedése kicsit a Ferencváros régi stadionjára emlékeztet, ugyanis az útról hasonlóan be lehet látnia stadionba, mint anno a zöld-fehérek esetében.

Az út túloldalán már a stadion sárga foltjai láthatóak, a felüljáróról könnyedén belátni Forrás: Origo

Ünnepre készül az amúgy egyetemmel is rendelkező város, de ennek kedd délelőtt még semmi nyoma nem volt. Az újságok címlapjain hiába kerestük az Anglia-Magyarország meccs felvezetését, a legtöbb lap a sajnálatos birminghami tűzesettel volt elfoglalva.

Egy csomagolóüzem kapott lángra, de szerencsére nem sérült meg senki az első hírek szerint.

Az országos lapok csak a sportrovatban írnak a meccsről, a Daily Mailben a csapatkapitány, Harry Kane éppen golfozik, és azt mondja, győzelemmel szeretné lezárni a szezont, ugyanis a válogatott játékosainak csak a Nemzetek Ligája meccsei után jöhet majd a rövid vakáció.

A Daily Mail beszámolója Forrás: Origo

Kis keresés után felbukkant a helyi napilap is, ami Express & Star néven fut. A címlapról derül ki, hogy 1874 óta létezik, és június 14-én címlapon szerepel az esti meccs, méghozzá azzal a felütéssel, hogy "Mi lehetünk a Midlands Wembley-je", utalva ezzel arra, hogy a régióban a Molineux viheti majd el a válogatott meccseit. Ez azért is érdekes, mert Birminghamben is van minimum három hasonló stadion, de úgy tűnik, Wolverhamptonban jobban lobbiztak a szövetségnél.

A lap több oldalon is foglalkozik a meccsel, előkerül a helyi legenda, Billy Wright neve is. A Wolves legendája volt akkor az angol csapatkapitány, amikor a magyarok 6:3-ra nyertek a Wembley-ben. Wright lánya, Vicky is ott lesz az esti meccsen és abban bíznak, hogy Conor Coady, aki jelenleg a Wolves válogatott játékosa, játszhat majd a Wright által híressé tett 5-ös mezben.

A lapban még három oldal szól a meccsről, de inkább csak az angolokról és arról, hogy Southgate szeretné, ha a helyi közönség győzelembe hajszolná a csapatát, illetve Harry Kane beszél arról, hogy nem érez különösebb nyomást, amiért kevesebb gólt szerez a válogatott. A magyarokkal kapcsolatban csak egy várható kezdőt közölt a szerző, de az sem sikerült túl jól, ugyanis Gulácsival kezdődik az összeállítás, aki eltiltása miatt el sem utazott Angliába.

Az Express & Star felvezetése Forrás: Origo

A lap kiemel még néhyán fontos támpontot a meccs kapcsán. Például azt, hogy játszik-e majd Phil Foden, hogy életben maradnak-e az angolok esélyei, vagy hogy sikerül-e az augusztus 7-ig tartó angol futballszünetre győzelemmel rákanyarodni.

Az Anglia-Magyarország meccs magyar idő szerint 20.45-kor kezdődik majd, az Origo élőben számol maj be a fejleményekről.