Vágólapra másolva!
A focivébék történetében először a 2022-es katari tornán lesz szextilalom a szurkolók esetében - írja a Daily Star. A lap úgy tudja, hét év börtön is járhat az egyéjszakás kalandért, ezalól a külföldi drukkerek sem lesznek kivételek.

A novemberben kezdődő világbajnokságon hivatalosan is

betiltják az egyéjszakás kalandokat, a FIFA illetékesei figyelmeztetnek, hogy „nem lesz kivétel".

A lapnak egy rendőrségi forrás beszélt arról, hogy szex ezúttal biztosan kimarad az „étlapról", csak a házaspárok szeretkezhetnek egymással büntetlenül, ezen a tornán biztosan nem lesznek egyéjszakás kalandok.

Ugyanis akiket azon kapnak, hogy nem a párjukkal enyelegnek, akár hét év börtönbüntetés is kaphatnak,

ez pedig biztosan nem sokan fogják kockáztatni. Katarban a házasságon kívüli szex ugyanis illegális, ahogy a homoszexualitás is.

Az idei világbajnokságon először lesz érvényben szextilalom, a rajongóknak pedig erre fel kell készülniük. Angliában már aggódnak is a drukkerek miatt, akik nem éppen a nyugodt viselkedésükről híresek - nagy tornákon meg főleg. Ráadásul a szextilalom mellett arra is oda kell figyelniük a fanatikusoknak, hogy bizony Katarban nem ünnepelhetnek olyan hévvel, mint más országokban.

Szextilalom lesz a katari focivébén: hét év börtön is járhat az egyéjszakás kalandért Forrás: dailystar.co.uk/

- írja a lap. A bennfentes hozzátette: szigorúan tilos az italozás, bulizás, ami a legtöbb helyen megszokott. Katarban ugyanis nem lehet majd alkoholt fogyasztani sem a stadionokban, sem az utcákon.

Ráadásul a bulizás is szigorúan tilos lesz a legtöbb helyen, csak az erre a célra létrehozott zónákban lehet majd partizni és alkoholt inni.

„Nagyon szigorú és ijesztő következményekkel jár, ha elkapnak. Az az érzésem, hogy

- tette hozzá.

A Katari Labdarúgó Szövetség főtitkára, Mansoor Al Ansari jelezte, hogy a szivárványszínű zászlókat is betilthatják a meccseken. Nasszer al-Khater, a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság vezérigazgatója így nyilatkozott: „Minden egyes szurkoló biztonsága rendkívül fontos számunkra. A szeretet nyilvános formáját azonban rossz szemmel nézzük, ez nem része a kultúránknak – és ez mindenkire kiterjed."