Sorsoltak a Serie A-ban: a címvédő Milan az Udinese ellen kezd

Horizontal fbl
Udinese's players react at the end of the Italian Serie A football match between AC Milan and Udinese at The Giuseppe Meazza Stadium - also called San Siro - in Milan, on February 25, 2022. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Olasz Labdarúgó Szövetség pénteken elkészítette a Serie A 2022/2023-as szezonjának a sorsolását, mely alapján a címvédő AC Milan az Udinese ellen lép pályára az első fordulóban.

Az idény augusztus 13-án indul, s az első körben a legutóbb második Internazionale az újonc Leccével, a -36-szoros bajnok Juventus pedig a Sassuolóval csap össze.

Az új szezon rendhagyó lesz, mivel a november-decemberi katari világbajnokság miatt november 13. és január 4. között nem rendeznek mérkőzést a pontvadászatban, mely - 2001 után először - június elején zárul majd.

A milánói derbit szeptember 4-én az ötödik, illetve február elején a 21. fordulóban rendezik, míg az AC Milan a Juventusszal a 9., valamint az utolsó előtti, 37. fordulóban találkozik. A Derby d'Italiát, azaz a Juve és az Inter összecsapásait a 13. és a 27. körben tartják.