Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Harry Kane cirkuszolt a történelmi vereség után

Anglia-Magyarország, mérkőzés, labdarúgás, nemzetek, ligája, foci, futball, meccs, Magyarország, Anglia
England's striker Harry Kane runs with the ball during the UEFA Nations League, league A group 3 football match between England and Hungary at Molineux Stadium in Wolverhampton, central England on June 14, 2022. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A csapatkapitány Harry Kane elfogadhatatlannak nevezte az angol labdarúgó-válogatott második félidei összeomlását a Nemzetek Ligájában a magyaroktól elszenvedett 4-0-s vereség során, ugyanakkor azt kérte a szurkolóktól, hogy bocsássanak meg az együttesnek a keddi fiaskóért.

"Hosszú idő óta ez az első nagy vereségünk. Nem kell pánikba esni. Itt az ideje, hogy felemeljük a fejünket" - mondta a Tottenham Hotspur csatára. "Ezt az estét el kell felejteni, és menni tovább előre, felkészülni a világbajnokságra. Sokat tanulunk ebből, de nem szabad elfelejteni, honnan jöttünk. Nem lesz minden meccs tökéletes".

Harry Kane inkább elfelejtené a magyarok elleni estét Forrás: AFP/Adrian Dennis

Az angolok 1928 márciusa óta, azaz 94 év elteltével kaptak ki ismét négy gól különbséggel hazai pályán, így Eb-ezüstérmesként négy fordulót követően két ponttal sereghajtók a csoportban, míg a magyar válogatott héttel vezeti a négyest. Marco Rossi együttese a hátralévő két fordulóban egyetlen ponttal, vagy az angolok pontvesztésével biztosan bennmarad az élvonalat jelentő A divízióban.

A szeptember 23-i folytatásban a magyar csapat a csoportelsőségért játszik a németek vendégeként Lipcsében, majd három nappal később hazai pályán az Európa-bajnok olaszokat fogadja a zárókörben.

Mindent egy helyen az Eb-ről