Az FC Barcelona nem játszhat hazai pályán a következő utáni szezonban

FC Barcelona v Real Madrid: Quarter Final Second Leg - UEFA Women's Champions League FC Barcelona FC Barcelona womens FCB Real Madrid CF womens Camp Nou Stadium sports Urbanandsport Nurphoto Horizontal FOOTBALL
World record attendance at a women's soccer match: 91,553 spectators during the match between Barcelona and Real Madrid CF, corresponding to the second leg of the quarter finals of the UEFA Womens Champions League, played at the Camp Nou Stadium, in Barcelona, on 30th March 2022. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Nou Camp stadion felújítása miatt az FC Barcelona labdarúgócsapata nem játszhat hazai pályán a 2023/24-es idényben.

A klub keddi bejelentése szerint a munkálatok ideje alatt a barcelonai Olimpiai Stadionban rendezik hazai meccseiket. Az Espanyol korábbi otthona Spanyolország ötödik legnagyobb stadionja, az 1927-ben épült létesítmény 60 713 férőhelyes, és az 1992-ben olimpián ott rendezték a nyitó- és a záróünnepséget, valamint az atlétika versenyeit.

A Nou Camp idén kezdődő átépítése során a jelenlegi 99 ezerről 110 ezerre növelik a befogadóképességet - ezzel ez lesz a világ harmadik legnagyobb stadionja -, tetőt is építenek a lelátók, illetve a pálya fölé, közben pedig felújítják a mellette lévő sportcsarnokot, a múzeumot és a különböző üzlethelyiségeket is.

Tavaly októberben Joan Laporta klubelnök még azt mondta, csapatuk idén nyártól egy évig nem játszhat otthon, és valószínűleg a klub edzőközpontjában található Johan Cruyff Stadionban rendezik majd a hazai mérkőzéseket.