Haaland góljával Norvégia idegenben verte meg Szerbiát a Nemzetek Ligájában

UEFA Nations League football match Horizontal
Norway's Erling Haaland (L) fights for the ball with Serbia's Milos Veljkovic during the UEFA Nations League - League B Group B4 football match between Serbia and Norway at the Rajko Mitic stadium in Belgrade, on June 2, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A Nemzetek Ligája C divíziójának csütörtöki játéknapján Szerbia hazai pályán fogadta a norvég válogatottat. Az első félidőben Haaland találatával a norvégok szerezték meg a vezetést. A második félidőben nem született már gól, így Norvégia idegenben tudta legyőzni Szerbiát a Nemzetek Ligájában.

A meccs első perceiben inkább a szerbek kezdeményeztek és léptek fel támadóbb felfogásban a norvég csapattal szemben. A legtöbb veszély Tadic és Milinkovic-Savic okozta a vendégeknek, akik legtöbbször a jobb oldalon vezettek ellentámadásokat a kinyíló szerb védők mögött.

A 17. percben egy csúsztatott fejes után Haaland elé került a labda, de a norvég középcsatár tíz méterről csúnyán a kapu fölé lőtt. Tíz perccel később azonban már nem hibázta el a ziccert a norvég óriás: Marcus Pedersen kapott óriási labdát a szélen, és a Feyenoord jobbhátvédje nagy erővel középre lőtte a labdát az alapvonalról,

amelyre kiváló ütemben érkezett Haaland, és ballal a kapu közepébe belsőzte a labdát. A szerbek kapusa, Vanja Milinkovic-Savic tehetetlen volt.

A félidő egygólos norvég vezetéssel zárult.

A norvégok ünneplik Haaland gólját Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A második félidő elején óriási nyomás alatt tartotta a norvégokat a szerb csapat.

Az 57. percben Luka Jovic közeli lövésénél óriásit védett a norvégok kapusa, Orjan Nyland.

A 70. percben Tadic szöglete után a labda a gólvonal előtt suhant el, és végül a norvég védők nagy nehezen kirúgták a labdát.

Az utolsó húsz percben mindent megtettek az egyenlítésért a szerbek, de nem tudtak betalálni a norvégok kapujába a sok szabálytalankodással tarkított meccsen. Norvégia így Erling Haaland góljával idegenben győzte le Szerbiát a Nemzetek Ligája B divízójának 4. számú csoportjában.

Eredmények, Nemzetek Ligája, 1. forduló:
B divízió: 4. csoport

Szerbia - Norvégia 0-1 (0-1)
Gólszerző: Erling Haaland 27. perc