Pillanatok alatt elárasztották a pályát az évtizedek óta várt bajnoki címet ünneplő drukkerek - videó

Trabzonspor win Turkish Super Lig title, club’s 1st league title since 1984 champion,title,Trabzonspor Horizontal
TRABZON, TURKIYE - APRIL 30: Trabzonspor fans celebrate at the pitch after Trabzonspor win Turkish Super Lig title, club’s 1st league title since 1984 following Turkish Super Lig soccer match between Trabzonspor and Antalyaspor in Trabzon, Turkiye on April 30, 2022. Evrim Aydin / Anadolu Agency (Photo by Evrim Aydin / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Szombat este egy döntetlen is elegendőnek bizonyult a Trabzonspornak, hogy 1984 után ismét megnyerje a török labdarúgó-bajnokságot.

A trabzoni csapat 2-2-t játszott az Antalyasporral, és három fordulóval az idény befejezése előtt behozhatatlan előnyt szerzett a válogatott Szalai Attilát foglalkoztató Fenerbahcéval szemben, ugyanis kilenc ponttal vezet a tabellán. A lefújás után a szurkolók pillanatok alatt elárasztották a pályát, a biztonságiaknak szerencsére esélyük sem volt cselekedni, és jobban is tették, hogy nem avatkoztak közbe.

Az 1967-ben alapított klubnak ez a hetedik bajnoki címe. A legutóbbi bajnoki címük óta eltelt 38 évben csupán kétszer, 2010-ben (Bursaspor) és 2020-ban (Istanbul Basaksehir) fordult elő, hogy nem a három isztambuli nagy csapat, a Galatasaray, a Fenerbahce vagy a Besiktas valamelyike nyerte a bajnoki címet.