Nagyon megverte a Fradi a Paksot a kupadöntőn

Budapest, 2022. május 11. A Ferencváros csapata ünnepel a kupával a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében játszott Ferencvárosi TC - Paksi FC mérkőzés végén a Puskás Arénában 2022. május 11-én. A bajnok Ferencváros nyerte a MOL Magyar Kupa 2021/22-es kiírását, miután 3-0-ra legyőzte a Paks csapatát. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Ferencváros nyerte a Puskás Arénában majdnem 40 ezer néző előtt rendezett Magyar Kupa döntőjét, miután Zachariassen egy és Boli két góljával 3-0-ra nyert a Paks ellen.

A Magyar Kupa döntőjében találkozott a már magyar bajnok Ferencváros és a Paks. Az örökrangsorban éllovas Ferencváros 24., míg a Paks sporttörténelmi első diadalára készült a Puskás Arénában rendezett mérkőzésen.

A bajnokságban a Paks a Ferencváros otthonában tudott nyerni, 12 nappal a kupadöntő előtt azonban - hátrányból fordítva - a Ferencváros 2-1-es sikerrel vágott vissza a korábbi kudarcért.

Sztanyiszlav Csercseszov, a fővárosiak orosz trénere a Dibusz – Botka, S. Mmaee, Blazic, Pászka – Laidouni, Esiti – Auzqui, Zachariassen, Marquinhos – Boli csapatot küldte a pályára, míg Bognár György a Nagy Gergely – Kovács Nikolasz, Lenzsér, Szélpál, Szabó János, Medgyes – Windecker, Balogh B., Szabó Bálint – Haraszti, Ádám tizeneggyel kezdett.

A meccs csúszás után kezdődött csak, mert a ferencvárosi szurkolók zöld füstje mindent beterített.

Nem lehetett időben elkezdeni a kupadöntőt Fotó: Csudai Sándor - Origo

A mérkőzésen a fővárosi csapat szerzett vezetést, a 16. percben Kristoffer Zachariassen passzolt Marquinhoshoz, majd kapta is vissza a labdát és Nagy Gergely lábai között a kapuba lőtt.

Zachariassen góljával szerzett vezetést a Ferencváros Fotó: Csudai Sándor - Origo

A gól után egyenlíthetett volna a Paks, majd a Fradi is helyzetbe került, Boli bevetődve lőtt, de Nagy ezúttal jó helyen volt és védeni tudott.

A 24. percben újra Nagy védett, egy szöglet után Zachariassen fejelhetett, de kiütötte a labdát a paksi kapus, Boli pedig éppen csak lemaradt a kipattanóról. A folytatásban is a Ferencváros volt aktívabb, Auzqui a kapufát is eltalálta.

A második félidő elején is a Ferencvárosé volt az első nagy helyzet, Marquinhos lépett ki ziccerben, de Nagy megint védett.

Franck Boli a hajrában szerzett gólt Fotó: Csudai Sándor - Origo

A folytatásban is a Fradi akarata érvényesült, Boli és Auzqui előtt is akadt még helyzet, de a csereként beállt Loncar is tüzelhetett, de kapu mellé célzott, a Paks áldhatta az eget, hogy lőtávolon belül maradt a meccs hajrájára is.

A 67. percben beállt a Paksba a korábbi ferencvárosi Böde Dániel is, majd nem sokkal később Sajbán Máté lépett ki, de az utolsó pillanatban menteni tudtak előle.

Ez nem a Paks és Ádám Martin estéje volt Fotó: Csudai Sándor - Origo

A kissé kinyíló Paks ellen végül a hajrában megszerezte a második gólt is a Ferencváros, Franck Boli kapott remek labdát, majd egy fordulás után ballal tekert a kapu jobb alsó sarkába és itt még nem volt vége.

Franck Boli lett a meccs hőse Fotó: Csudai Sándor - Origo

Boli a 83. után a 87. percben is gólt szerzett. Wingo kitűnő indítása után futtából emelte át a labdát Nagy fölött.

A Ferencváros 2016 után nyerte meg újra egyszerre a bajnokságot és a Magyar Kupát is.