Vágólapra másolva!
Április végén futőtűzként terjedt el az a videó a világhálón, amelyen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea játékosa, César Azpilicueta az Arsenal elleni 4-2-s vereséget követően összeszólalkozott a saját szurkolójával, aki a küzdeni akarást hiányolta csapata játékából. Az eset nagy port kavart a labdarúgás világában, ám közel sem egyedülálló, hogy egy játékos a saját szurkolóival balhézik össze. Sőt, nem is olyan régnem még itthon is volt rá példa.

A Chelsea-sztár igazat adott a szurkolónak

Nem viselte jól az Arsenal elleni 4-2-es vereséget a Chelsea csapatkapitánya, Cézar Azpilicueta. A spanyol védő

a hármas sípszó után a pályán dühöngött, majd az őt megszólító szurkolóval is széles gesztusokkal, ingerülten társalgott.

A Sky Sportsnak adott interjújában beszélt az esetről a spanyol játékos, aki szerint nem volt annyira komoly az eset, mint amilyennek elsőre látszott.

"Durvábbnak nézett ki az eset, mint amilyen valójában volt.

Másnap ismét találkoztam vele, akkor oda is adtam neki ajándékba a kapitányi karszalagot" - mondta César Azpilicueta.

Az eset kapcsán

Thomas Tuchel, a Chelsea menedzsere úgy fogalmazott, látta az incidenst, és meg tudja érteni a szurkoló érzéseit.

Az eset nem példa nélküli a labdarúgás világában. A teljesség igénye nélkül próbáltuk összeszedni azokat az eseteket, amikor Azpilicuetához hasonlóan a játékosok a saját szurkolóikkal vesztek össze.

Bruno Fernandes próbálta védeni Ole Gunnar Solskjaert

Tavaly novemberben, még a bajnokság elején szenvedett a Manchester United 4-1-s vereséget a Watfordtól, ezt pedig nehezen viselték a drukkerek. A portugál sztár, Bruno Fernandes azt mondta az őket számon kérő manchesteri fanatikusoknak, hogy

a játékosokat okolják, ne a korábbi menedzsert, Ole Gunnar Solskjaert.

Ole Gunnar Solskjaer a vereség után megköszönte a szurkolók biztatását, de Bruno Fernandes már nem viselte ilyen jól a pofont.

A támadó intett a szurkolóknak, hogy ne hibáztassák a menedzsert,

főleg ne ilyen stílusban. Végül Solskjaer távozott az MU-tól, az már más kérdés, hogy Ralf Ragnick vezetésével sem lett jobb a helyzet az angol sztárcsapatnál.

Marcus Rashford bemutatott a szurkolóknak

Nem egyedi eset Manchesterben, hogy a szurkolók és a játékosok olykor nem igazán szeretik egymást. Idán márciusban a ManUtd szurkolói szidalmazták Rashfordot, miután kiestek a Bajnokok Ligájából az Atlético Madrid ellen.

A meccset követően a játékosok tartottak a busz felé, amikor Marcus Rashfordot filmre vették, amint vitába száll a ManUtd szurkolóival. Az angol válogatott támadót a biztonságiak nem engedték oda a drukkerekhez, majd

a felvételek alapján a sztárfocista bemutatott a középső ujjával, de ezt tagadta. Ennek ellenére utána a Twitteren bocsánatot kért, ha bárkit megsértett volna a viselkedésével.

Eldobta a mezét az Arsenal csapatkapitánya

Biztos sokan emlékeznek még Granit Xhaka balhéjára az Arsenalnál. Bár az esetet túlélte a klub és a játékos kapcsolata, az albán származású svájci válogatott focista elmondta, a szurkolókkal határozottan megromlott a viszonya.

Az eset 2019-ben történt, amikor az idény elején megválasztott csapatkapitány a lecserélésekor

káromkodott és mutogatott a szurkolóknak, majd azzal tette fel az i-re a pontot, hogy levette a mezét és elhajította.

Xhaka érezte az iróniát a szurkolók viselkedésében a lecserélésekor, ezért először a fülére tette a kezét, majd vezényelni kezdte őket, mondván nem elég hangosak. Amikor

a szurkolók elkezdték fújolni, a svájci nemes egyszerűséggel annyit mondott: fuck off (ba***átok meg - a szerk.).

Az eset után a csapat akkori menedzsere, Unai Emery megfosztotta a kapitányi karszalagtól a játékost.

David Beckham is csak ember

A korábbi angol sztárfocista, David Beckham összetűzésbe keveredett a szurkolókkal a Los Angeles Galaxy első hazai meccsén, miután visszatért Olaszországból.

Az angolok korábbi kapitánya megpróbált átugrani a drukkerek közé, amikor a félidőben jött le a pályáról és a közönség egy része őt gúnyolta.

A biztonsági személyzet tartotta vissza a játékost, és egy dühös szurkolót is, aki a futballista felé rohant.

A drukkerek úgy érezték, Beckham elárulta a klubot azzal, hogy 2009-ben kölcsönbe az AC Milanhoz igazolt. Néhány fanatikust azt is felháborította, hogy egy interjúban kijelentette az angol játékos, az olasz futball egyértelműen jobb színvonalú, mint az MLS.

Micah Richards szembeszállt az Aston Villa rajongóival

Nehéz elképzelni, hogy bármi is felzaklatná az egyébként mindig mosolygós Micah Richardsot. A korábban a Manchester Cityben is megfordult játékos még 2016-ban állt ki a drukkerek elé, miután az Aston Villa 2-2-es döntetlent játszott Wycombe-ban az FA-kupában, így már sorozatban tizedik meccsén nem nyert. A drukkereknek pedig ez már sok volt.

A Mirror szerint a szurkolók a csapat hozzáállását kérdőjelezték meg, Richards így válaszolt:

Mi is éppúgy akarjuk, mint te. Ez szerinted segíteni fog a helyzetünkön? Nem, össze kell tartanunk végre."

Az Aston Villa akkori menedzsere, Remi Garde a következőket mondta:

„Bátor volt tőle, hogy ezt megtette. Profiként szembe kell néznünk a felelősségeinkkel – nem csak Micah-nak, nekem és az összes játékosnak.

Az igazat megvallva, nem láttam az esetet. Megértem, hogy a rajongók dühösek. El kell fogadnunk játékosként, menedzserként ezt a kritikát, mert nem nyerünk."

Eric Dier a lelátóra ment megvédeni a testvérét

A Tottenham Hotspur tizenegyesekkel búcsúzott a Norwich Cityvel szemben az FA Kupa nyolcaddöntőjében 2020-ban, a mérkőzés után pedig a londoniak játékosa,

Eric Dier a nézőtéren összetűzésbe keveredett néhány drukkerrel.

Az angol válogatott futballista az öltözőbe menet észrevette, hogy

testvére a nézőtéren Tottenham-drukkerekkel dulakodik, mire átmászott a korláton és néhány széksoron, majd beszállva a lökdösődésbe öccse védelmére kelt.

A balhénak a biztonságiak vetettek véget.

Jose Mourinho, a Spurs akkor menedzseri így nyilatozott az esetről:

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) négymeccses eltiltással és bírsággal sújtotta Eric Diert, akinek 40 ezer fontot is be kellett fizetnie.

Hummelsék próbálták nyugtatni a feldühödött BVB-szurkolókat

2015-ben az Augsburg elleni vereséget követően tüntettek a szurkolók, Jürgen Klopp akkori vezetőedző pedig igazat is adott nekik. A lefújást után Mats Hummels és Roman Weidenfeller próbálta megmagyarázni a bizonyítványt.

A sokáig emberhátrányban játszó Augsburg ugyanis nyerni tudott 1-0-ra Dortmundban, történte során először legyőzve a BVB-t. A Dortmund az utolsó helyen állt, így nem csoda, hogy a lefújást követően tüntettek a szurkolók, a csapat kapusa,

Roman Weidenfeller, valamint a védő, a válogatott Mats Hummels próbálta csitítani, megnyugtatni a szurkolókat. A felvételek tanúsága szerint nem jártak sok sikerrel, Jürgen Klopp vezetőedző pedig falfehér arccal a középkörben járkált.

A legendák sem tudtak mit tenni a csúfos El-búcsú után

A Roma játékosai megpróbálták megnyugtatni a dühös szurkolókat, miután 2015-ben 3-0-ra kikaptak hazai pályán a Fiorentinától és kiestek az Európa Ligából. Két római legenda, Francesco Totti és Daniele De Rossi próbált az élen járni a drukkerek megnyugtatásában, akik

a mez levételét követelték a játékosoktól.

"Senki sem bujkál a felelősség elől" - mondta Morgan De Sanctis kapus a Roma TV-nek . „Felelősnek érezzük magunkat. Mi vagyunk az elsők, akik nem elégedettek azzal, ahogyan dolgozunk. Amikor

Az AS Roma játékosai végül egy hátsó ajtón hagyták el a Stadio Olimpicót, hogy elkerüljék a szurkolókat.

Fiolát megdobálták, a magyar válogatott focista dührohamot kapott

"Bónuszként" jöjjön még egy eset, azonban ez már itthonról. Nem is olyan régen a MOL Fehérvár magyar válogatott labdarúgója, Fiola Attila összebalhézott a fehérvári szurkolókkal a Ferencváros elleni, 2-1-es vereség után.

A fehérváriak csapatkapitánya elvesztette a kontrolt a vereség után,

a szurkolókkal szólalkozott össze és a csapattársai sem tudták megnyugtatni. A 32 éves játékost úgy kellett lefogni, hogy ne menjen neki a szurkolóknak. Fiola Attila a balhé végére elsírta magát.

"A televíziós felvételek csak a veszekedést mutatták, az előzményt nem. Valójában

a többi szurkolóval, akikkel egyébként jó a kapcsolatom, a helyzethez mérten megbeszéltük az újabb vereség okait" - mondta Fiola az nso.hu-nak az esetről.