Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
"Tiszta szívből gratulálok Ádám Martinnak, aki bebizonyította, hogy egy jó edzővel, egy jó csapattal minden elérhető" - ezt üzente a DIGI Sport híradóján keresztül a Paks FC 29 bajnoki gólos csatárának Nyilasi Tibor, aki az 1980-81-es szezonban elért 30 ferencvárosi góljával európai ezüstcipőt nyert. A paksi támadóval az edzője, Bognár György is elégedett lehet, aki szerint a játékosa a Bayern Münchenben sem vallana szégyent.

„Megtisztelő ezt hallani, nyilván próbálom a legjobbamat nyújtani, hál' istennek ez ebben a szezonban sikerül is, hiszen 29 bajnokin 29 gólt szereztem, így hoztam az egygólos átlagot" – nyilatkozta Pakson a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Ádám Martin.

Ádám Martin elképesztő formában van Forrás: paksifc.hu

Edzője, Bognár György már a szezon elején érezte, hogy Martin számára jó szezon következhet, igaz, kissé alulméretezte a gólzsákot. "Még az első bajnoki előtt nyilatkoztam, Ádám Martin is képes arra, hogy 20-22 gólt rúgjon, mint korábban Hahn Jani. Én azt gondolom, hogy ebben a csapatban, ebben a felfogásban van annyi helyzet, hogy lehet gólokat lőni."

A Paksi FC remek formában lévő középpályása, Windecker József nagyon jó véleménnyel van csapattársáról. "Nagyon komplett játékos. Nemcsak a kapu előtt nagyon éles, hanem az összjátékból is kiveszi a részét, majdnem minden labdát megtart. Egy ilyen csatárral öröm együtt játszani."

A korábbi szabályok alapján Ádám Martin idén – a mostani állás szerint - ugyanúgy ezüstcipőt nyerhetne, mint Nyilasi Tibor 41 éve. Csakhogy az erősebb bajnokságokban elért gólok 1996 óta másfél- vagy kétszer annyi pontot érnek,

így a Paks 27 éves csatárának esélye sincs a dobogóra kerülni. "A 30-40 évvel ezelőtti időkben ez a teljesítmény ezüst-, bronzcipőre feljogosította volna. Az, hogy a Bayern Münchenben Lewandowski 33, vagy még több gólnál is tart, szerintem teljesen normális, hiszen minden évben meglövi, abban a csapatban lehet – mint ahogy a Paksban is lehet" – fogalmazott Bognár György.

Bognár György szerint Ádám Martin a Bayernben is így termelné a gólokat Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ádám Martin a szorzók helyett csak a gólszerzésre koncentrál. „Nem az én dolgom a szorzókat kialakítani, én csak próbálok minél több gólt lőni, de nyilván 65-öt nem fogok rúgni."

A Paks edzője arról is beszélt, nem érti, hogy miért alkalmaznak szorzókat.

„Ha 30 gólt rúgsz, az 30, ha 20-at, akkor az 20 - mi az, hogy másféllel megszorozzák? Martin nem lőhet a német bajnokságban 29 gólt, ha nem ott játszik."

A gondolattal viszont el lehet játszani, hogy mire lenne képes a Bayern Münchenben. "

Ha Martin körbe van játszva – és ez a Bayern Münchenben megvan Lewandowskinál, nem kisebbítve nyilván a képességeit -, lehetséges, hogy ott is lőne ennyi gólt."

Hogy Ádám Martin az FTC elleni Magyar Kupa-döntőben eredményes lesz-e, nem tudni, az viszont biztos: a paksiaknak az ellenfélhez képest kevesebb idejük lesz a finálé előtti ráhangolódásra. "Mi vasárnap játszunk, a Fradi szombaton, nekünk fontos meccsünk van, a Fradinak, mondjuk úgy, hogy nem igazán.

Szerdán Gyirmótra látogat, majd vasárnap a Kisvárdát fogadja a Paks, május 11-én pedig jöhet a Fradi elleni kupafinálé a Puskás Arénában.

Mindent egy helyen az Eb-ről