Egy edzőt kirúgtak, egy másik élő adásban mondott fel a Bundesliga utolsó fordulója után

fbl Horizontal
Augsburg's German headcoach Markus Weinzierl gives an interview prior the German football Bundesliga match between FC Augsburg and Greuther Fuerth in the stadium in Augsburg, southern Germany, on May 14, 2022. - After the game, Weinzierl declared that he will not continue as coach in Augsburg. (Photo by Christof STACHE / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
Két vezetőedző is távozott posztjáról a Bundesliga szombati utolsó, 34. fordulóját követően, egyikük igencsak rendhagyó formában.

Az egy időben, 15.30-kor kezdődő mérkőzések utáni sajtótájékoztatókon két vezetőedző, a Mönchengladbachot irányító osztrák Adi Hütter, valamint az Augsburg mestere, Markus Weinzierl is bejelentette, hogy ez volt az utolsó összecsapása eddigi csapata kispadján.

Előbbi esetben senki nem lepődött meg, hiszen az előző idényben még a BL nyolcaddöntőjébe jutó csapat ezúttal csak a 10. helyen zárt a bajnokságban, igen messze az európai kupahelyektől.

Markus Weinzierl kihasználta, hogy mikrofont adtak a kezébe Forrás: AFP/Christof Stache

Augsburgban a Fürth elleni 2-1-es siker után azonban mindenkit meglepett Markus Weinzierl bejelentése. Amikor egy újságíró megkérdezte tőle, hogy a klubnál tudják-e, hogy távozik, Weinzierl így felelt:

A bajor klub elnöke, Klaus Hofmann még a héten is úgy nyilatkozott, hogy minden rendben halad a szakember új szerződésének aláírásával.