Vágólapra másolva!
Egybehangzó spanyol sajtóértesülések szerint a Premier League-ben szereplő Aston Villa a szezon végén megvásárolja a Barcelonától a brazil válogatott Philippe Coutinhót, aki jelenleg kölcsönben a birminghami csapatot erősíti.

A 29 éves brazil támadót 2018 januárjában 188 millió dollárért vásárolta meg a katalán klub a Liverpooltól, Coutinho azonban sosem tudott húzóember lenni Barcelonában, ezért 2019 nyarán kölcsönben a Bayern München csapatához került. A német rekordbajnokkal aztán bajnoki címet és Bajnokok Ligáját nyert, a Barcelona elleni 8-2-re végződő elődöntőben pedig két gólt is lőtt a katalán csapatnak.

Coutinho eddig 68-szor szerepelt a brazil válogatottban Forrás: AFP/Vanderlei Almeida

Ennek ellenére a szezon végén a Bayern München nem vásárolta meg, így vissza kellett térnie Barcelonába, ahol hol kapott lehetőséget, hol nem. Idén januárban aztán a Premier League-ben szereplő Aston Villához került, ahol a korábbi liverpooli csapattársa, Steven Gerrard az edző.

Coutinho a birminghami csapatban 15 meccsen négy gólt lőtt és három gólpasszt adott, ez pedig elég volt ahhoz, hogy a Villa vezetősége bizalmat szavazzon neki, és végleg megvásárolja a Barcelonától. A 29 éves támadóért 21 millió dollárt fizet az Aston Villa, ez pedig azt jelent, hogy a Barcelona (minimum) 167 millió dolláros veszteséggel zárja minden idők egyik legrosszabb átigazolását.