Benzema újabb legendát előzött meg, már harmadik a Real Madrid örökranglistáján

Karim Benzema Real Madrid La Liga
Real Madrid's French forward Karim Benzema celebrates after Real Madrid's Spanish defender Nacho Fernandez scored a goal during the Spanish League football match between Sevilla FC and Real Madrid CF at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville on April 17, 2022. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP)
Vágólapra másolva!
Karim Benzema tovább írja szenzációs szezonját, aminek köszönhetően vasárnap este újabb fontos mérföldkövet ért el a Real Madrid fuballistájaként.

A Sevilla elleni rangadón a fővárosiak a 60. percig kétgólos hátrányban voltak, majd innen sikerült óriási bravúrt elérve 3-2-re fordítani. Ebben elévülhetetlen érdemei voltak Karim Benzemának, aki a ráadásban a győztes találatot szerezte.

A Real Madrid félelmetes múltját mutatja, hogy ő már a tizedik futballista, akinek sikerül 25 gólig eljutni egy La Liga-szezonban.

A 34 éves francia legendának valóban parádés idénye van, hiszen ez már a 39. gólja volt a 39. fellépésén minden sorozatot figyelembe véve.

Cristiano Ronaldo 2018-as távozása óta Benzema olyan magasságokba kerül, amiről nem sokan hitték, hogy képes rá. Vasárnapi találatával már Alfredo Di Stéfanónál is többször volt eredményes a Real Madrid mezében spanyol ligameccseken.

Már csak Ronaldo és Raúl van előtte ezen a listán, közülük akár még utóbbit is simán megelőzheti. Ugyanez igaz azon a góllövőlistán, amin minden nem csak a La Liga-találkozókat veszik figyelembe. Ott 450-323-318 a három utballista vonatkozó statisztikája.

Carlo Ancelotti együttese sikerével továbbra is őrzi magabiztos előnyét a spanyol bajnokságban, legközelebb az Osasuna otthonában egy hasonlóan nehéz meccs várhat rá szerda este.