Új helyen és új időpontban védheti meg címeit a háborúból visszatérő ukrán bokszoló

Box Horizontal
Ukrainian boxer Oleksandr Usyk (L) fights British heavyweight champion boxer Anthony Joshua at the end of their heavyweight boxing match at Tottenham Hotspur Stadium in north London on September 25, 2021. - Usyk defeated Joshua on points. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az ukrajnai háborús övezetből visszatérő Olekszandr Uszik már az Anthony Joshua elleni második összecsapásra készül, amelynek a hírek szerint most új helyszínt és időpontot találtak.

Ahogy telnek a napok, egyre több lehetséges információ szivárog ki arról, hogy hol és mikor csaphat össze másodszor a WBA, WBO, IBF, IBO nehézsúlyú világbajnok Oleksandr Usyk, és legutóbbi legyőzöttje, a címeket korábban birtokló Anthony Joshua.

Mint ismert, az ukrán Usyk már elhagyta háború sújtotta hazáját, hogy fel tudjon készülni a visszavágóra, amelyet eddig júniusra terveztek.

A legújabb hírek szerint csúszhat a találkozó, így július 23-án Szaúd-Arábiában kerülhet rá sor.

A két bunyós közül Joshua az, aki már kötelek közé lépett a közel-keleti országban, mégpedig az Andy Ruiz Jr. ellen megnyert második mérkőzésen.

Az új edzővel készülő Joshua és promótere, Eddie Hearn egyébként a londoni Wembley stadionba szeretné vinni az ütközetet, mert a hazai közönség segítséget jelenthetne Joshuának, Usykék viszont semleges helyszínen akarnak bokszolni, ráadásul egy szaúd-arábiai gála számukra egyenlő lenne a nagyobb gázsival is, írja a Profiboksz.hu magyar szaklap.