Vágólapra másolva!
Négy bajnoki után ismét a Red Bull Leipzig kezdőcsapatában futott ki a pályára a magyar válogatott középpályás, Szoboszlai Dominik. A 21 éves futballista remekelt a Hoffenheim ellen, öt perc után gólpasszt adott, valamint gólt is szerzett.

Az április 7-i Atalanta elleni Európa-liga negyeddöntőjének (1-1) odavágóján mutatott jó játéka miatt Szoboszlai Dominik vasárnap a Lipcse kezdőcsapatában találta magát a Hoffenheim ellen. A 3-0-ra megnyert összecsapást végigjátszotta, gólt és gólpasszt is szerzett. Ez azt jelenti, hogy 26 Bundesliga-találkozón öt gól és hét assziszt a mérlege. A magyar válogatott középpályása ezzel holtversenyben a második helyen áll a Lipcse kanadai táblázatán, egyedül az elképesztő idényt futó Christopher Nkunku előzi meg.

Jesse Marsch vezetőedzőt december 5-én menesztette a lipcsei klub, és az utód, Domenico Tedesco eddig leginkább a padon számított a 21 éves magyar játékosra, aki a kezdőcsapatban jóval hatékonyabb - írja a Ripost.

Szoboszlai Dominiknak a kezdőcsapatban van a helye Forrás: AFP/Ronny Hartmann

Szoboszlai 14-szer kezdett, 1102 percet töltött a pályán, ötször maradt sípszótól sípszóig a gyepen. Ezeken a bajnokikon négy gól és négy gólpassz a mérlege, átlagosan minden második meccsén betalál vagy előkészít. Amikor azonban csereként lép pályára, a statisztikák romlanak. 12-szer szállt be a padról, összesen 297 percnyi bizonyítási ideje volt, egy góllal és három gólpasszal tudta csereként segíteni a Lipcsét. Ez azt jelenti, hogy minden harmadik összecsapásán tud csak színt vinni a csapat játékába a padról. Tedescónak is egyértelmű lehet, Szoboszlaival a kezdősorban hatékonyabb lehet a csapata.