Vágólapra másolva!
Aki a helyszínen szeretne szurkolni a novemberi katari labdarúgó-világbajnokságon, annak a gatyája is rámehet az élményre.

Először rendez a közel-kelet foci világbajnokságot, a katari kezdést a nyári, akár 50 Celsius fokos hőmérséklet miatt november végére tolták. Az angol The Sun lap azonban utánajárt a helyszínen várható költségeknek, és sokkoló összegekről számolt be. Alighanem rekordot dönt a sör ára, ugyanis egy korsó 11,5 fontba, azaz 5000 forintba fog kerülni. Ráadásul csak speciálisan kialakított zónákban lehet majd alkoholt fogyasztani a vallási szabályok miatt, akár hat hónapos börtönbüntetés is várhat arra a szurkolóra, aki nyilvános helyen részegedik le - írja a Bors.

Rekordot dönt a sör ára a foci-vb-n Forrás: AFP/Tolga Akmen

A meccsjegyek között óriási a szórás, 25 ezer forinttól 555 ezer forintig terjednek, a repülőjegyek 462 ezer forintba fájhatnak majd. Egy négycsillagos hotel 344 ezer forintot kér egy éjszakáért.

Katarnak további problémát okoz majd a kicsi földrajzi területe, nagyjából másfél millió szurkolót várnak, az ország összlakossága viszont alig éri el a hárommillió főt. Ezt a jelek szerint úgy oldaná meg az ország, hogy a vízre költözteti a szurkolókat és hajókon szállásolnák el a rajongókat. Az első jegyértékesítési szakasz után 800 ezer belépő talált gazdára, az érdeklődés minden bökkenő ellenére hatalmas.

A keleti ország hihetetlenül sok pénzt ölt az idei világbajnokságba, a stadionok 5,2 milliárd fontba (2 250 milliárd forintba) kerültek, az infrastrukturális fejlesztések pedig 150 milliárd fontot emésztettek fel!