Vágólapra másolva!
Az Országos Minifutball Szövetség kedden sajtótájékoztató keretében mutatta be a válogatott új tagjait, Juhász Rolandot, Czvitkovics Pétert és Dunai Andrást. A játékosok mellett az eseményen részt vett Tibor Dávid elnök, Pinkóczi Tibor alelnök és Nagy Lajos szövetségi kapitány is. A cél pedig közös, minél sikeresebb Európa-bajnoki szereplés Kassán.

A 4–11. között megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra készülő magyar minifutball-válogatottnak a döntőbe jutás a célja a Kassán sorra kerülő kontinensviadalon.

"A magyar minifoci-válogatott régóta erős szereplője az európai elitnek.

Igazán csillogó érmekért a döntőbe kell jutni. Nagyon bízom abban, hogy elérjük minden idők legjobb eredményét

és ott leszünk a fináléban. Ha pedig odáig eljutunk, akkor igyekszünk ott is nyerni" - árulta el Tibor Dávid, az Országos Minifutball Szövetség elnöke.

Kedden a Bálnában tartott sajtótájékoztatót az Országos Minifutball Szövetség Forrás: Vaszkó Viktor/Országos Minifutball Szövetség

Nagy Lajos szövetségi kapitány úgy látja, sok a munka még az Eb-ig, de azon lesznek, hogy minél jobb eredményt érjen majd el a csapat.

"Nagyok az elvárások. Próbálunk fejlődni az Eb-ig minden téren. Az új igazolások is segíthetnek minket ebben.

Az én feladatom lesz az elkövetkezendő hetekben, hogy összerakjam a csapatot és a legerősebb tizenöt játékossal vágjunk neki az útnak, ami remélhetőleg a döntőig fog vezetni."

A válogatott keretének új tagja, Juhász Roland a vasárnap, a Bécsben megrendezésre kerülő felkészülési tornán még nem tud ott lenni, de a jövőben mindent megtesz azért, hogy bekerüljön az utazó keretbe.

Juhász Roland nagy erőssége lehet a válogatottnak Forrás: Vaszkó Viktor/Országos Minifutball Szövetség

"Nagyon várom az Európa-bajnokságot. Látva a helyszínt, nagyon nívós Eb előtt állunk. Egyre fogynak a hetek. A vasárnapi tornán nem tudok majd részt venni, de utána bízom benne, hogy a többi felkészülési meccsen szóhoz jutok majd. Nekem is nagyon fontos lenne, hogy el tudjam helyezni magunkat a nemzetközi mezőnyben.

Nagyon pozitívak a benyomásaim, jó a csapategység is. Enélkül nem is lehet eredményeket elérni. Az edzéseken próbálom a lehető legjobban elsajátítani a taktikai elemeket, amit a csapat már régóta begyakorolt."

A válogatott április 17-én utazik Bécsbe egy nemzetközi tornára, ahol Ausztria és Szlovákia legjobbjaival mérkőzik majd meg.

A magyar minifutball-válogatott Ukrajnával, Törökországgal és Portugáliával találkozik majd a kassai kontinensviadalon.