Megvan a súlyos beteg Louis Van Gaal utóda a holland kispadon

BELGASOCCER VOETBAL FOOT FOOTBALL RODE DUIVELS DIABLES ROUGES AF fbl Horizontal BUST HEADSHOT
Netherlands' head coach Ronald Koeman attends a traing session of Dutch national team (De Oranjes) in Brussels, on October 15, 2018, on th eve of a freindly match between the Netherlands and Belgium. (Photo by BRUNO FAHY / Belga / AFP) / Belgium OUT
Vágólapra másolva!
A Holland Labdarúgó Szövetség (KNVB) a hivatalos honlapján jelentette be szerdán reggel, hogy a téli katarai világbajnokság után Ronald Koeman veszi át Louis Van Gaal helyét.

Van Gaal a múlt hétvégén jelentette be, hogy súlyos beteg, a prosztatarák egy agresszív változata támadta meg, és elmondta, hogy a november 21-től december 18-ig tartó világbajnokságon még szeretné irányítani a holland csapatot, utána azonban távozik a posztjáról.

A szövetség szerdán bejelentette, hogy a korábban 2018 februárja és 2020 nyara között a válogatottat irányító Ronald Koeman fogja átvenni a helyét. Az 59 éves Koeman játékosként szerepelt az FC Groningen, az Ajax, a Feyenoord a PSV és az FC Barcelona csapatában, utóbbi kettővel BEK-et, illetve BL-t is nyert. A válogatottban 78 mérkőzésen 14 gólt szerzett, és tagja volt az 1988-ban Európa-bajnok együttesnek.

Ronald Koeman számára nem lesz ismeretlen a szövetségi kapitányi poszt Forrás: AFP/Bruno Fahy

Edzőként a három holland sztárcsapat mellett irányította a Vitesse, az AZ, a Valencia, a Southampton és az Everton csapatát, valamint legutóbb az FC Barcelonát.

Koeman új szerződése a válogatott élén 2023. január 1-jén lép életbe, és ő lesz a tizedik olyan szakember, aki egynél többször irányíthatja a háromszoros vb-döntős válogatottat. A megállapodás 2026-ig szól.