Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint szinte mindenben megegyezett már a Manchester United a klub következő menedzserével, a holland Erik ten Haggal, ám a három magyar válogatott labdarúgót foglalkoztató RB Leipzig megpróbálhatja elhappolni az angolok elől az Ajax jelenlegi vezetőedzőjét.

Az angol sajtó napok óta arról cikkez, hogy a Manchester United csapatánál a döntés Erik ten Hagra esett, így ő lesz majd Ralf Rangnick utódja a legendás angol klubnál. Ám a De Telegraaf információi szerint Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapata kész harcba szállni a holland trénerért. A lap azt állítja, hogy Ten Hag nyitott a Lipcse ajánlatára és csábítónak találja, hogy visszatérjen a Bundesligába, immáron vezetőedzőként, ugyanis 2013 és 2015 között már irányította a Bayern München tartalékcsapatát.

A hír némiképp meglepő, ugyanis az RB Leipzig decemberben nevezte ki Domenico Tedescót, akivel eddig 29 pontot gyűjtött a bajnokságban, ezzel 2022 legjobb német klubjának mondhatja magát.

Erik ten Hag Manchester helyett Lipcsében köthet ki Forrás: AFP/Ed Van De Pol

A német bajnokság harmadik helyéért küzdő csapatnál hisznek benne, hogy el tudják csábítani a MU elől a holland trénert, ráadásul a lipcseiek malmára hajthatja a vizet, hogy jó eséllyel a következő szezonban sikerül kiharcolniuk a Bajnokok Ligája indulást, ezzel szemben egyre valószínűbb, hogy a Premier League hetedik helyén serénykedő Manchester United jövőre nem lesz ott a legrangosabb európai kupasorozatban.

A lipcsei klub állítólag kész kifizetni az 1,6 millió fontos kompenzációs díjat az Ajaxnak, így már csak Ten Hagon múlik, hol folytatja edzői pályafutását.