Kirakják saját stadionjából a Barcelonát

Camp Nou stadion
General view taken of the empty the Camp Nou stadium in Barcelona on June 16, 2020, before the Spanish league football match FC Barcelona against CD Leganes. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Stadionjának korszerűsítési munkálatai miatt az FC Barcelona labdarúgócsapata a 2023-24-es idényben az Olimpiai Stadion fogadja ellenfeleit.

A munkálatok már a mostani szezon után megkezdődnek a Camp Nouban, de az átépítés nagyobb részére további egy évet kell várni. Akkor viszont már elkerülhetetlen, hogy a csapat ideiglenes otthont keressen magának. A klub választása a Montjuic hegyen lévő Olimpiai Stadionra esett, amely az 1992-es ötkarikás játékok központi létesítménye volt, míg 1997 és 2009 között a városi rivális Espanyol hazai pályájának számított, és körülbelül 60 ezer néző befogadására alkalmas.

A következő szezonban még otthonában játszhat a Barca Forrás: AFP/Lluis Gene

A katalánok a 2024-25-ös szezonra térhetnek vissza a Camp Nouba, de abban az idényben még csak ötvenszázalékos nézőtéri kapacitással számolhatnak, amely csak a 2025-26-os idényre lehet teljes, amikor végeznek a munkálatokkal.