Katasztrófáról írnak az olasz lapok az Európa-bajnok válogatottjuk kiesése után

fbl Horizontal
Italy's coach Roberto Mancini reacts at the end of the 2022 World Cup qualifying play-off football match between Italy and North Macedonia, on March 24, 2022 at the Renzo-Barbera stadium in Palermo. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnoki címvédő olasz labdarúgó-válogatott hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett csütörötki világbajnoki pótselejtezős mérkőzésén Észak-Macedóniával szemben. A kiesést jelentő kudarc után a legnagyobb olasz lapok címlapjaiból szemlézgettünk.

"Fuori Dal Mondo" - virít a legnagyob olasz sportnapilap, a La Gazzetta Dello Sport pénteki címlapján. Olaszország 1-0-ra kikapott Észak-Macedóniától, így búcsút inthetett a katari világbajnokságnak. Palermóban a 9. perc okozta a vesztüket, így a Wembley hősei otthon maradnak és nem utazhatnak a vb-re.

A "Wembley hősei" jelzővel a tavaly nyári Európa-bajnoki győzelmükre utal a hazai szaklap, amely kiemeli, hogy ez sorozatban a második alkalom, amikor lemaradnak a világbajnokságról.

A Gazzetta Dello Sport 2022. március 25-i címlapja Forrás: Gazzetta Dello Sport

A Gazzetta internetes oldalán egyenesen katasztrófáról írnak, és arról, hogy az északmacedónok késői góljukkal egyenesen gúnyt űztek a semmit nem mutató válogatottjukból.

A Tuttosport azúrkék háttéren fehér betűkkel szintén az "Olasz katasztrófa" címet választotta az összefoglalójáak címéhez. A főszereplők nyilatkozatai közül Gabriele Gravina a legérdekesebb. Az olasz szövetség elnöke kiemelte, dolgozniuk kell a futballjukon, hogy harmadszor ne fordulhasson ez elő, ami most megesett velük.

A sportvezető a jövőt Roberto Mancinivel képzeli el. "Remélem, hogy velünk marad" - mondta a meccs után. "Nagyon csalódott vagyok, át kell gondolnom a jövőmet" - ez már magának a szövetségi kapitánynak a szájából hangzott el. A szakember szerint a sikeres Európa-bajnokság után ezúttal hátat fordított nekik a szerencse.

A Tuttosport honlapja 2022. március 25-én reggel Forrás: Tuttosport

"Hiába van végünk, de reméljük, hogy Mancini marad" - a bizalom a játékosok felől is megvan, állt ki Giorgio Chiellini a szövetségi kapitányuk mellett. "Nem azért estünk ki, mert elbíztuk volna magunkat, hanem mert sokat hibáztunk, aminek kegyetlenül megfizettük az árát" - mondta a rutinos védő.

"Még mindig teljesen le vagyok döbbenve, nagyon sajnálom" - kért elnézést a szurkolóktól Jorginho, aki a 2021-es esztendőben nyújtott teljesítménye alapján az Aranylabdára is esélyes volt. Most egy kudarc után kell nemzeti csapatával újból felépítenie a dolgokat.

"Hihetetlen! Egy újabb katasztrófa! Olaszország megint lemaradt a világbajnokságról" - ezzel a címmel nyit a Corriere Dello Sport a csütörtöki vereség után. Ez a szaklap is kiemeli, hogy Roberti Mancini együttese sok lehetőséget pazarolt le, amit a 92. percben Trajkovski egy "csínnyel" meg is bosszult.