Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 29. fordulójának záró mérkőzésén a Pécs hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott a Kecskemét csapatával.

A nyolcadik Pécs februárban legyőzte a Diósgyőrt, majd a Csákvárt is, márciusban viszont kikapott a Vasastól Siófon pedig gólnélküli döntetlent játszott. A Kecskemétről nem túlzás azt állítani, hogy az NB II meglepetéscsapata, hiszen újoncként a tabella negyedik helyét foglalta el, és csak hat pont volt a hátránya a feljutó helyen álló Diósgyőr mögött.

A Kecskemét kezdte jobban a meccset, és már negyedik percben megszerezhette volna a vezetést, de egy kiugratás után Lukács Dániel a kifutó Helesfay Donátba lőtte a labdát. A folytatásban is a Kecskemét irányított, de a félidő második felében a Pécs feljött, és a 25. percben majdnem gólt szerzett. Geiger Norbert csapott le egy lecsorgó labdára, 17 méterről a hosszú felső irányába tekert, de Varga Bence egy gyönyörű keresztbe nyúlással szögletre tornázta a labdát.

Helesfay Donát volt a PMFC legjobbja Forrás: pmfc.hu

A második félidő rendkívül alacsony színvonalat hozott. Az első helyzetre egészen a 66. percig kellett várni, ekkor egy kiugratás után ismét Lukács került szembe Helesfayval, de a kecskeméti támadó a pécsi kapusba pöckölte a labdát. Egy perc múlva már bravúrt kell bemutatni a Pécs kapusának, amikor Szalai Gábor közelről kapura tett labdáját kipiszkálta a léc alól.

Az utolsó bő húsz percben kiegyenlített játék zajlott, de komoly helyzet egyik oldalon sem alakult ki, így maradt a gólnélküli döntetlen.

Merkantil Bank Liga, 29. forduló
Pécsi MFC-Kecskeméti TE Hufbau 0-0

Az NB II-es tabella Forrás: nb2.hu