Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szinte helyzet sem volt az Olasz Kupa milánói elődöntőjének első meccsén

Horizontal fbl
Inter Milan's Croatian midfielder Ivan Perisic (R) fights for the ball with AC Milan's French forward Olivier Giroud during the Italian Cup semi-final first leg football match between AC Milan and Inter Milan at the Giuseppe Meazza Stadium in Milan on March 1, 2022. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Szinte helyzetek nélkül játszott gól nélküli döntetlent az AC Milan és az Internazionale az Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

A bajnoki tabellán egymás mögött, a második, illetve harmadik helyen álló két milánói sztárcsapat egymás elleni két bajnokija közül az első döntetlent (1-1) hozott, míg a másodikat Olivier Giroud duplájával 2-1-re a Milan nyerte. A két csapat ez előző kupakiírás negyeddöntőjében is összefutott, akkor Christian Eriksen szenzációs szabadrúgásgóljával az Inter nyert 2-1-re.

A trófeához egyre közeledve egyik csapat sem kockáztatott túl sokat, de az első nagy helyzet így is egy hibábó lett, amikor a 10. percben Handnovic röviden passzolta ki a labdát Brozovicnak, a Milan megszerezte, de Saelemaekers lövésére leért a szlovén kapus, míg egy perccel később Theo Hernandez gurított centikkel a kék-feketék kapuja mellé.

A 25. percben a Milan elveszítette egyik középhátvédjét, egy ütközés után Romagnolit kellett lecserélni, akinek Kalulu érkezett a helyére. A játékrész második fele minimális Inter-mezőnyfölényt hozott, Maignannak azonban nem volt komoly védenivalója.

Fordulás után az első nagyobb izgalmat az jelentette, amikor az 58. percben Lautaro Martínez nem húzta vissza a lábát a Maignannal való ütközésnél, és a francia kapust ápolni kellett - folytatni tudta, az argentin csatár pedig sárgát kapott. A játékrész első kaput eltaláló lövésére a 63. percig kellett várni, akkor Rafael Leao megindulása után Florenzi vállalkozott, de Handanovic fogta a középre tartó labdát.

A 75. percben ismét a Milan került az Inter kapuja elé, de Junior Messias beadásánál kicsit egymást is zavarta Giroud és Theo Hernandez. A cserék egyik csapat játékán sem javítottak, az viszont eseményszámba ment, hogy a 88. percben pályára lépett az Inter téli szerzeménye, az Atalantától érkező Robin Goosens. A hátralévő percek már nem hoztak izgalmakat, maradt a 0-0, a visszavágón dől el, melyik milánói csapat jut be a döntőbe.

Eredmény, Olasz Kupa, elődöntő:
AC Milan - FC Internazionale 0-0

A győztes a Juventus-Fiorentina párharc továbbjutójával találkozik majd a május 11-i római döntőben.

Mindent egy helyen az Eb-ről