Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Marco Rossi szövetségi kapitány a kezdőcsapatában nem avat újoncot csütörtökön a szerb labdarúgó-válogatott elleni felkészülési mérkőzésen.

- mondta az MTI érdeklődésére a szerdai telki sajtótájékoztatón az olasz szakvezető, aki ennek okaként azt jelölte meg, hogy a kezdőjátékosokra mindig nagyobb felelősség és nyomás hárul. "Azt majd az első félidő függvényében döntöm el, hogy a folytatásban csereként lehetőséget kap-e valaki a debütálásra".

Az 57 éves tréner arról is beszélt, hogy szövetségi kapitányként soha semmire nincs elég idő, így azt optimálisan kell kihasználni. Elmondása szerint eddig két edzést vezényelt, szerdán pedig már a frissítésen lesz a hangsúly, de igazából csak a keddi volt teljes értékű gyakorlás, mert hétfőn még sokan regenerálódtak a hétvégi bajnoki találkozójukat követően.

"Nagy változás ment végbe a szerb csapat játékában a Nemzetek Ligájában másfél évvel ezelőtt vívott két összecsapás óta. Egyéniségekben mindig erős volt a rivális, de kívülről úgy tűnt, Ljubisa Tumbakovic alatt kevésbé volt szervezett az együttes, míg Dragan Stojkovic irányításával épp ennek ellenkezője jellemzi a szerbeket" - mondta Rossi, aki azt is kiemelte, hogy az ellenfél szakvezetője játékosként azon kevesek közé tartozott, akik még Paolo Maldinit is zavarba tudták hozni.

Marco Rossi a szerbek elleni kezdőcsapatában nem fog újoncot avatni Fotó: Koncz Márton - Origo

"Edzőként kevésbé lehetett ismerni, mert korábban Távol-Keleten dolgozott, de a vb-selejtezőkben Portugália megelőzése mindent elárul válogatottja színvonaláról".

Rossi a magyar válogatott egyik legjobbjáról, Szoboszlai Dominikról úgy nyilatkozott, hogy az edzésen is nagyon "odateszi magát", rendkívül motiváltnak látja. Szerinte a nemzeti együttesnek akár még jót is tehet, hogy mostanság kevesebb játéklehetőséghez jut az RB Leipzignél, mert ez csak fokozta a győzni akarását.

Már csak azért is, mert a Puskás Arénában 30 ezer szurkoló előtt lépünk pályára" - jelentette ki Rossi, aki hozzátette, fontosak lesznek a tanulságok is, mert előrelépést szeretne látni a csapata játékában.

"Azt kell megmutatni, hogy fejlődési pályán vagyunk".

Rossi úgy vélte, nagyon észnél kell majd lenni, amikor játékosai birtokolják a labdát, mert a szerbek letámadó futballt játszanak és agresszív előrejáték jellemzi őket.

Botka Endre szerint a magyar válogatott számára nincs barátságos meccs Fotó: Koncz Márton - Origo

Botka Endre arról beszélt, hogy az újoncoknak gyorsan sikerült beilleszkedniük, de nem volt nehéz dolguk, mert nagyon barátságos közeg uralkodik a nemzeti együttesnél.

- fogalmazott a Ferencváros védője, aki nem kívánt egyetlen játékost sem kiemelni a rivális keretéből.

A magyar-szerb mérkőzés csütörtökön 19.30-kor kezdődik a Puskás Arénában a szlovák Filip Glova sípjelére.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:
Gulácsi - Botka, Lang, Kecskés - Fiola, Schäfer, Nagy Á., Nagy Zs. - Sallai, Szoboszlai - Szalai Á.

Mindent egy helyen az Eb-ről