Másodosztályú csapat ejtette ki a Magyar Kupából a Fehérvárt

FIOLA Attila
Székesfehérvár, 2022. február 20. A székesfehérvári Fiola Attila a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC - Újpest FC mérkőzés végén a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. február 20-án. Az Újpest 2-1-re győzött. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
Utolsóként az ETO FC Győr csapata jutott a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé, miután 2-1-re legyőzte a MOL Fehérvár FC-t.

A másodosztályú Győri ETO a Puskás Akadémiát, majd a Nagykanizsát kiejtve jutott el a negyeddöntőig, ahol az NB I egyik legerősebb csapata, a Fehérvár várt Klausz László csapatára.

A vendégek mezőnyfölényben voltak már az első félidő első felében is, de ennek ellenére a győri csapat volt veszélyesebb a kapu előtt. Az 1. percben már nagyot kellett menteni a hazai támadók elől, majd Tuboly került földre tizenegyesgyanús esetben, de nem kapott büntetőt a hazai csapat, csak szögletet, amit követően tisztán fejelhetett egy hazai játékos, de nem talált kaput.

A 43. percben szerzett vezetést a Fehérvár. Egy szép kényszerítő után kapta vissza a labdát Ivan Petrjak, aki ballal kilőtte a jobb felsőt. Az ukrán szélső a találat után a könnyeivel küzdött, a hazájában kitört háború hatására.

A második félidőben Farkas Balázs ziccerét védte kovács Dávid, majd a túloldalon Fadgyas is védeni tudott Petrjak lövése után.

A 71. percben egyenlített az ETO, Kiss Dávid szabadrúgásból tekert Kovács kapujába, majd egy perccel megfogyatkozott a Fehérvár, Fiola brutális becsúszása ért csak sárgát, de abból ez a második volt neki.

A hajrában a védők előtt adódtak lehetőségek, Stopira lábbal, a csereként beállt Rus fejjel nem talált kaput, szinte ziccerből.

Még a rendes játékidő hosszabbításában tizenegyest harcolt ki az ETO, Stopira buktatta Óvári Zsoltot, ami után Farkas Balázs lőtte be a büntetőt, így az ETO 2-1-re nyert és elődöntőt játszhat majd a Magyar Kupában.

A lefújást követően az elkeseredett fehérvári drukkerek egy csoportja kimászott a szektorából és a győriek felé vette az irányt, de csak a rendezőkig jutottak el, és velük vívtak egy kisebb különcsatát.

Michael Boris így három vereséggel debütált a Fehérvár kispadján.

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:
ETO FC (NB II)-MOL Fehérvár FC 2-1 (0-1)
Győr, v.: Zierkelbach
gólszerzők: Kiss M. (71.), Farkas B. (93., 11-esből), illetve Petrjak (43.)
kiállítva: Fiola (72.)
sárga lap: Farkas B. (3.), Toma (61.), Kovács K. (64.), illetve Ljebnyev (55.), Fiola (58., 72.), Pinto (78.)

ETO FC: Fadgyas - Kovács K., Kiss M., Bagi, Csonka, Forgács (Tamás K., 58.) - Vitális, Tuboly, Torma, Szimcso (Óvári, 67.) - Farkas B. (Bacsa, 95.)

MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Bese (Nego, 61.), Fiola, Stopira, Hangya - Rúben Pinto, Ljednyev (Makarenko, 61.), Alef - Dárdai (Kodro, 94.), Petrjak (Rus, 80.), Nikolics (Funsho, 80.)

Kedden játszották:
Kolorcity Kazincbarcika SC (NB III)-Paksi FC 0-1 (0-0)
Budapest Honvéd-Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)

Szerdán játszották:
Békéscsaba 1912 Előre (NB II)-Újpest FC 2-3 (1-2)