Holland sztárcsapat edzője lesz a Manchester United legendás focistája

fbl Horizontal
Netherlands football assistant coach Ruud van Nistelrooy gestures as he takes part in a training session of the Dutch national team at The KNVB Campus in Zeist on June 14, 2021. (Photo by MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
A Manchester United és a Real Madrid legendás csatára, Ruud Van Nistelrooy nyártól a holland labdarúgó-bajnokságban szereplő PSV Eindhoven csapatának lesz a vezetőedzője.

A korábbi kiváló támadó játékosként éppen a PSV Eindhoven együttesétől igazolt 2001-ben a Manchester Unitedhez, ahol Sir Alex Ferguson irányítása alatt a világ legjobb csatárai közé emelkedett. Van Nistelrooy 2006-ban a Real Madridba szerződött, majd játszott a Hamburgban, és végül a Málaga csapatától vonult vissza 2012-ben.

Ruud Van Nistelrooy 5 évig futballozott a Manchester Unitedben Forrás: AFP/Adrian Dennis

A holland válogatottban játékoskarrierje során 70 alkalommal lépett pályára, 2014-ben pályaedzőként kezdett dolgozni a nemzeti csapatnál, majd 2016-ban utánpótlástrénertként csatlakozott a PSV-hez.

Az eindhoveni együttes felnőttcsapatának irányítását idén nyáron veszi át a 45 éves szakember, akinek ez lesz az első vezetőedzői megbízatása, és 2025-ig szóló szerződést kap.