Vágólapra másolva!
A Bayer Leverkusen labdarúgója, a cseh válogatott Patrik Schick vádlisérülése nem jött teljesen rendbe, így kihagyja a Svédország elleni vb-pótselejtezőt.

Az előző Európa-bajnokság társgólkirálya február 18-án sérült meg, a Mainzban 3-2-re elveszített bajnoki meccsen - amelyen megszerezte 20. gólját a Bundesliga mostani idényében -, és azóta nem léphetett pályára.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a 26 éves csatár a svédek elleni pótselejtezőn már játszhat, azonban a cseh válogatott közleménye szerint azt a mérkőzést ki kell hagynia.

Schick az oroszok kizárása miatt meccs nélkül továbbjutó lengyelek ellen talán már játszhat, amennyiben csapata megnyeri a svédek elleni párharcot.

Patrik Schick a Leverkusenben is kiváló formában futballozik ebben az idényben Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon/Franz Waelischmiller/Sven Simon

mondta a cseh válogatott edzője, Jaroslav Silhavy.

Schick Cristiano Ronaldóval holtversenyben 5 góllal a tavalyi Európa-bajnokság társgólkirálya lett, ráadásul a skótok ellen lőtt félpályás gólját választották a torna legszebb találatának.