Vágólapra másolva!
Fazekas László, az egykori újpesti labdarúgó „aranycsapat" nélkülözhetetlen tagja, olimpiai bajnok, nyolcvanhatszoros magyar válogatott focista nem túl boldog a jelenlegi Újpest teljesítménye láttán.

Fazekas előszot akkor nyilatkozott a Borsnak, amikor a lilák az NB I-es tabella kieső helyén álltak, s mint mondta, mivel online mindig követi a meccseket, végig ordította a tudósítást, pedig a csapata nem is kapott ki a Kisvárdától.

"Egyszerűen nem értem, mi köti gúzsba a fiúk lábát – kezdte a lapnak Fazekas László, akit az idősebb újpesti drukkerek csak Kapának becéztek.

– Komolyan mondom, néha a sírás kerülget, amikor hallom a híreket. A feleségem állandóan mondja, nézzek inkább mesefilmet. De képtelen vagyok kikapcsolni,

hiszen örök barátom, Dunai Anti – ha kell, ha nem – állandóan felhív, és ha véletlenül lemaradtam volna az online közvetítésről, percről-percre beszámol a meccsen történtekről. Komolyan mondom, nekem nem is kell televízió, ha Anti tudósít, szinte mindent látok kép nélkül is."

Fazekas Lászlónak nem jó nézni az Újpest teljesítményét Forrás: nso.hu

Fazekas László nem rejtette véka alá véleményét, pedig mint mondta, tudja, a „messziről jött" emberre könnyen rásütik, hogy könnyen beszél. Úgy mondja, hiába él hazájától távol, igazi otthona Budapest, közelebbről Újpest, ezért bátran elmondja véleményét szeretett csapatáról.

"Jó, hogy beszélünk ismét – mondta a Mezőkövesd elleni győzelmet követően – Már egy kicsit jobb a kedvem, mert

az elmúlt két találkozón, mintha egy másik újpesti csapatot „láttam" volna a pályán. Lehet, ez az új edzőnek köszönhető, de én ebben nem hiszek.

Amikor zseniális trénerek irányították az Újpest csapatát, sorolhatom Baróti Lajost, Kovács Imrét vagy éppen Várhidi Pált is, ők nem léptek pályára a meccseken. Mi, a játékosok döntöttük el a pontok sorsát. Szerintem, annyi éppen elég volt a mesterektől, hogy összeállították a csapatunkat az elvégzett edzések alapján. A többi már csak rajtunk múlt."

Fazekas László hozzáfűzte, szerinte nem kérdés, hogy az Újpest az NB I-ben marad. Ehhez nagyon jól jött az utóbbi két győzelem a Videoton és a Mezőkövesd ellen. A lila-fehérek ennek a hat pontnak köszönhetően elmozdultak a kieső helyről.