Vágólapra másolva!
Franck Kessié, az AC Milan elefántcsontparti középpályása mindenben megegyezett az FC Barcelona csapatával.

Az átigazolás tényéről az olasz újságíró, Gianluca Di Marzio számolt be, aki azt is megerősítette, hogy az elefántcsontparti válogatott középpályás már az orvosi vizsgálaton is átesett a Barcelona csapatánál.

A 25 éves elefántcsontparti középpályás 2017 nyarán az Atalanta csapatától igazolt a Milanba, ahol gyorsan alapember lett, mára már pedig a csapat egyik legfontosabb játékosa. Kessié védekező középpályásként 214 meccsen már 36 gólt lőtt a milánói csapatban, ami figyelemre méltó teljesítmény.

Franck Kessié a Milan egyik legnagyobb értéke Forrás: AFP/Marco Bertorello

A Milan egyik legjobbjának nyáron lejár a szerződése, a hosszabbításról folyó tárgyalások pedig elakadtak, ugyanis az elefántcsontparti játékos kevesellte a fizetést, amit a milánói klub ajánlott neki. A Bosman-szabály értelmében Kessié január 1-től már szabadon tárgyalhatott a kérőivel.

Kessié távozásával az AC Milan egy évben belül úgy veszíti el a három legértékesebb focistáját, hogy a garast sem kap értük. Mint ismert, tavaly nyáron a csapat Európa-bajnok olasz kapusa, Gianluigi Donnarumma szintén nem hosszabbította meg a szerződését és a nagyobb fizetés miatt a Paris Saint-Germain csapatához igazolt, míg a török Hakan Calhanoglu szitén ingyen került a városi rivális Internazionale csapatához.